Aangevette slagroom

Aangevette slagroom

Print Friendly, PDF & Email

Voor mooie slagroomtoeven op een taart of voor wat stevigere slagroomvulling kun je het beste aangevette slagroom gebruiken. Aangevette slagroom maak je door hier mascarpone aan toe te voegen. Maak daarbij gebruik van koude materialen en koude slagroom en mascarpone. Dat is erg belangrijk. Laat dus de mixerhaken in de koelkast staan totdat je deze gaat gebruiken. Ik gebruikte deze in de naked wedding cake die ik vorig jaar maakte voor de bruidegommen.

Bereiding

  1. Zorg dat de slagroom goed koud is en laat deze tot het laatste moment in de koelkast staan.
  2. Zet de kom waarin je de room gaat kloppen een uur van tevoren in de koelkast en de gardes ook.
  3. Eventueel kun je de kom waarin je klopt nog in een bak met ijswater zetten.
  4. Zodra slagroom op kamertemperatuur is, wordt het vet in de room te zacht en zul je hem nooit goed stijf krijgen.
  5. Maak van te voren je kom goed schoon en smeer deze in met wat druppels verse citroensap zodat deze vetvrij wordt.
  6. Mix de slagroom, suiker en klopvast tot zachte pieken.
  7. Maak de mascarpone een beetje los met een lepel en voeg het bij de slagroom.
  8. Daarna klop je deze tot dat deze stevig genoeg is. Wel erbij blijven staan.
  9. Je gebruikt deze als vulling of als decoratie, waarbij de slagroom wat steviger blijft.

Ingrediënten

 

  • 100 ml slagroom (koud en van  minimaal 35-40 % vet
  • 1 theelepel slagroomversteviger (Klopfix)
  • 40 gram koude mascarpone
  • Suiker naar smaak (Ik gebruikte 3 zakjes vanillesuiker)

 

 

 

Ik gebruikte voor het goed stapelen van de wedding cake easy cut dowels (40 cm). Wat zijn die gemakkelijk in gebruik, je kunt deze namelijk afknippen met een schaar.

 

2 Comments

  1. Marianne

    Waarom moet de kom vetvrij zijn? Lijkt mij niet nodig want slagroom bevat 35% vet en marscapone zelfs 42% vet.

    • Dag Marianne, het gaat erom dat de materialen zoals de kom goed schoon zijn voor gebruik. Als je een halve citroen gebruikt dan ontvet je de kom niet alleen maar desinfecteer je de kom ook. Natuurlijk heb je de kom van te voren goed schoon gemaakt met een sopje en afgedroogd met keukenpapier.

      Hartelijke groet Saskia

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*