Aardbeien cheesecake met verse aardbeiensaus

Aardbeien cheesecake met verse aardbeiensaus

Print Friendly, PDF & Email

Gebruik voor dit lekkere recept lekkere sappige aardbeien. En maak dan een lekkere cheesecake, die het allerlekkerste smaakt met verse aardbeien en eigengemaakte aardbeiensaus. Want er gaat niets boven vers!

Bereiding

  1. Vet een springvorm goed in met wat vloeibare boter.
  2. Leg de koekjes in een plastic gripzak en ga er met een deegroller overheen totdat de koekjes zijn fijn gemalen.  Stop de kruimels in een kom.
  3. Smelt de boter en voeg deze aan de koekkruimels toe.
  4. Vermeng het mengsel goed en verspreid deze over het springvorm. Druk zachtjes aan met je handen en zet de springvorm 1 uur in de koelkast.
  5. Pureer 1 doosje aardbeien met de verse aardbeiensaus tot een dik mengsel.
  6. Meng de roomkaas, suiker en vanille extract door elkaar.
  7. Klop de slagroom in een aparte kom en spatel deze langzaam met een lepel door het roomkaas mengsel zodat je een mooi dik beslag krijgt.
  8. Haal de springvorm uit de koelkast. Voeg langzaam het roomkaas mengsel toe. Werk van buiten naar binnen toe met een lepel totdat alle bubbels weg zijn.
  9. Schenk de aardbeiensaus voorzichtig op het roomkaasmengsel.
  10. Laat de cheesecake een nacht in de koelkast opstijven.
  11. Haal de cheesecake uit de koelkast, maak de springvorm los met een scherp mes.
  12. Decoreer de cheesecake met de halve stukjes aardbei en eventueel met wat aardbeien topping.

Ingrediënten

  • 125 gram Bastogne koeken en nog lekkerder kletskoppen!
  • 75 gram zachte ongezouten roomboter
  • 300 gram roomkaas (mon chou)
  • 60 gram fijne suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 250 ml slagroom
  • 2 doosjes verse aardbeien, waarvan je van 1 doosje de aardbeien halveert
  • Zelfgemaakte aardbeien saus
  • Aardbeien topping

Bereiding

  1. Snijd 1/3 van de aardbeien doormidden.
  2. Stop de aardbeien, suiker en vanille in een pan op een matig heet vuur.
  3. Kook 5 minuten en roer het af en toe door. Neem de pan van het vuur.
  4. Pureer 1/3 van de saus in een blender en voeg dit weer terug bij de resterende aardbeien.
  5. Bewaar de aardbeiensaus tot gebruik in de koelkast.

 

Ingrediënten

  • 2 bakjes aardbeien, gewassen en van de kroontjes ontdaan
  • 4 eetlepels basterdsuiker
  • 1 theelepels vanille extract

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*