Aardbeien frosting maken

Aardbeien frosting maken

Print Friendly, PDF & Email

Bijna is het zo ver. Ik kijk er al naar uit wanneer de aardbeien weer lekker zoet en zacht zijn en ik ze kan gebruiken in een lekkere aardbeien frosting. Met vers gewassen en goed gepureerde aardbeien natuurlijk zodat de frosting het lekkerste smaakt. Maar je kunt natuurlijk ook aardbeienextract nemen.

 

Bereiding


  1. Meng de eiwitten, suiker en het zout met elkaar in een grote kom die boven een grote pan met kokend water is geplaatst.
  2. Klop het eiwit mengsel constant boven het kokend water met een mixer tot de suiker is opgelost en het mengsel heet is om aan te raken (au bain-marie).
  3. Dat duurt ongeveer 5 minuten.
  4. Giet het mengsel in een grote kom en klop met een elektrische mixer gedurende 3 minuten.
  5. Voeg de vanille toe terwijl je mixt.
  6. Voeg de gepureerde aardbeien toe of het aardbeienextract.
  7. Voeg daarna eerst één druppel zacht roze kleurstof toe en mix het geheel in 3 minuten goed door.
  8. Als de kleur nog niet tot zijn recht komt, voeg je nog een druppel roze toe totdat het mengsel mooi roze is naar wens.
  9. Gebruik wegwerp spuitzakken en een groot spuitmondje en spuit de frosting in een mooie vorm op de cupcakes.

 

Ingrediënten

  • 4 grote eiwitten
  • 200 gram suiker
  • 1 snufje zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 4 grote lekkere zoete aardbeien goed gepureerd of 2 theelepels aardbeien extract
  • Twee druppeltjes  roze kleurstof van PME Paste Colours

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*