Aardbeien slagroom taart

Aardbeien slagroom taart

Print Friendly, PDF & Email

De aardbeien zijn al weer volop verkrijgbaar, heerlijk. Tijd voor een zomerse en lekkere aardbeien slagroom taart want zoals de weersvoorspellingen eruit zien, wordt het weer heerlijk warm zomers weer. Het recept is eenvoudig. In plaats van slagroom kun je ook banketbakkersroom of een romige bavaroise gebruiken.

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden Celsius.
  2. Vet een springvorm van 24 cm doorsnede goed in en leg er een bakvel in.
  3. Klop de eieren met een mixer tot schuim en mix dan de suiker, vanillesuiker en het zout er door heen.
  4. Meng de bloem met de bakpoeder en mix dit goed door het andere mengsel totdat de bloem helemaal is opgenomen.
  5. Giet het beslag voorzichtig in de ingevette springvorm, verdeel het en strijk het glad met een paletmes.
  6. Bak de cake in ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Laat de cake goed afkoelen en snijd de randen daarna los en verwijder de springvormrand.
  8. Snijd de cake dan 1x horizontaal door.
  9. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in kleine stukjes. Houd een paar aardbeien heel of gehalveerd apart voor garnering.
  10. Beleg de onderste helft van de cake met de aardbeien.
  11. Doe de springvormrand weer om de cake.
  12. Stop 2 bekers slagroom in een grote beslagkom, samen met een pakje Saroma en klop deze stijf.
  13. Verdeel de slagroom over de aardbeien.
  14. De tweede helft van de cake leg je er dan boven op.
  15. Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast.
  16. Haal de taart uit de koelkast en verwijder de springvormrand.
  17. De laatste beker slagroom stijf slaan en de taart hiermee bestrijken.
  18. Garneer de taart met de resterende aardbeien en eventueel wat geraspte chocola.

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 200 gram fijne suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 150 gram volkoren bloem
  • 1 mespuntje bakpoeder
  • Voor de vulling
  • 1 bakje aardbeien
  • 3 bekers (250 cc) ongeklopte slagroom
  • 1 pakje Saroma, vanillesmaak
  • Evt. wat geraspte chocola

 

In plaats van slagroom kun je de ook banketbakkersroom gebruiken of een lekkere bavaroise.

Nog meer lekkere aardbeien recepten vind je ook op www.maakeentaart.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*