Aardbeien trifle

Aardbeien trifle

Print Friendly, PDF & Email

Trifle (letterlijk ‘niemendalletje’) is een nagerecht uit de Engelse keuken. Het bestaat uit meerdere lagen in een glas of een glazen kom. De klassieke trifle heeft als onderste laag stukjes cake met daarop sherry gesprenkeld; hieroverheen wat vers fruit, bijvoorbeeld aardbeien of perziken en ten slotte een laag vla of custard. Er zijn echter vele variaties mogelijk: de cake kan vervangen worden door koekjes of brownies en in plaats van vla kan het toetje ook afgedekt zijn met ijs. Bron: Wikipedia 

Met dit recept kun je eindeloos variëren. Ook heel lekker is om de slagroom te vervangen door banketbakkersroom. En voor kinderen (die meestal niet dol zijn op fruit) garneer je de trifle natuurlijk met wat gekleurde chocolade. Zo simpel en zo lekker!

Bereiding

 1. Snijd 250 gram aardbeien (of ander fruit) in plakjes en stop deze met de suiker en citroensap in een pan en breng dat zachtjes aan de kook.
 2. Als de aardbeien zacht zijn kun je ze in de blender doen of met een vork zachtjes stuk maken zodat er een rode saus ontstaat.
 3. Week de gelatine in koud water en knijp daarna uit. Voeg de gelatine toe aan de aardbeien en laat het mengsel daarna afkoelen.
 4. Mix de slagroom kort en voeg dan beetje bij beetje de aardbeien ‘jam’ toe tot deze goed wordt opgenomen.

Weckpotje opmaken (of in een groot mooi glas)

 1. Druk met een glas rondjes uit de cakeplakken, ter grootte van het weckpotje
 2. Leg in ieder weckpotje een cake rondje op de bodem.
 3. Snijd de resterende aardbeien in plakjes en bewaar 4 mooie aardbeien voor de garnering.
 4. Verdeel wat aardbeien over de cake en schep er wat aardbeien-slagroom over en dan weer een paar aardbeien. Doe er weer een cakerondje bovenop en schep er weer wat room op.
 5. Garneer ze tot slot met een aardbei.
 6. Je kunt deze aardbeien toetjes direct serveren of minimaal een dag bewaren in de koelkast. Haal ze dan een half uurtje voor het serveren uit de koelkast zodat de cake niet al te hard is.

Ingrediënten

 • 400 gram verse aardbeien
 • 250 ml slagroom (of banketbakkersoom)
 • 1 blaadje gelatine
 • 50 gram suiker
 • 4 plakken cake (zelf gemaakt is het lekkerste)
 • 1 eetlepel citroensap

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*