Aardbeientaartjes

Aardbeientaartjes

Print Friendly, PDF & Email

Een van de meest simpele recepten en in 10 minuten klaar is dit lekkere recept van aardbeientaartjes met natuurlijk verse lekkere aardbeien. Je kunt ze maken met verse slagroom of met romige banketbakkersroom. Geniet van het lekkere zomerse weer want ondanks dat het af en toe regent, is het heerlijk warm als de zon schijnt.

aardbeien

In de bronstijd werd de aardbei al door mensen gebruikt, maar pas vanaf de 14e eeuw werden aardbeiplanten vanuit het wild in tuinen aangeplant. In die tijd werden ze vooral gebruikt als sierplant en voor medicinaal gebruik. De vrucht was klein en de planten waren niet erg productief. De aardbei zoals wij die kennen is ongeveer 200 jaar oud. In de 17e en 18e eeuw zijn uit de beide Amerika’s de octoploïde soorten Fragaria virginiana (Noord-Amerika) en Fragaria chiloensis (Zuid-Amerika) ingevoerd.

De botanische naam Fragaria komt van het Latijnse woord ‘fraga’ dat aardbeitje betekent. In de symboliek staat de aardbei voor kortstondig genot. Op veel oude schilderijen is daarom de aardbei afgebeeld om kortstondig genot te symboliseren. In Nederland komen zowel de cultuur- als de bosaardbei voor. Een andere benaming in de reclame voor de aardbei is ‘zomerkoninkje’. Verse aardbeien hebben een hoog vitamine C-gehalte: 64 mg per 100 gram (Bron: wikipedia)

Bereiding


  1. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer ze in de lengte.
  2. Leg de helft van de eierkoeken met de platte kant naar onderen op een schaal of bord.
  3. Verdeel de slagroom (of de banketbakkersroom) over het midden van de koeken.
  4. (Leg de rest van de eierkoeken met de bolle kant naar onderen op.
  5. Druk aan en zorg ervoor dat de slagroom binnen de rand van de koek blijft).
  6. Of zoals op de foto met een laag eierkoek of met een mooie cake laag.
  7. Duw rondom de aardbeien in de slagroom, met de snijkant naar buiten.
  8. Bestrooi de bovenkant van de taartjes met wat poedersuiker naar smaak.

Banketbakkersroom

Voor het vullen van je taart, maar ook voor het maken van tompoucen of door een appeltaart. Een erg lekkere vulling is bijvoorbeeld: botercréme en banketbakkersroom samen met rode vruchten.

ingredients title=”Ingrediënten”]

  • 250 gram aardbeien
  • 8 scharreleierkoeken of 8 cakejes
  • 500 ml slagroom
  • 10 gram witte poedersuiker

[/ingredients]

 

Recept Allerhande

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*