Appel bosvruchten crumble

Appel bosvruchten crumble

Print Friendly, PDF & Email

Crumble is een Engelse specialiteit, dat traditioneel bestaat uit vruchten (appels, peren, rabarber, perziken, kersen) onder een laag kruimelig deeg (to crumble betekent ‘verkruimelen’) van boter, bloem, suiker en soms amandelpoeder, dat voor het bakken over het fruit wordt gestrooid. Je kunt varieren met fruit dat je zelf lekker vindt. Ik maakte het deze keer met appels en bosvruchten. Het smaakt erg lekker als dessert. En je kunt dit heerlijke kruimelige deeg ook over een cake of een cheesecake strooien, voor een extra lekkere smaak! Ik heb van tijd tot tijd wat appels over in de koelkast, daar maak ik dan deze lekkere crumble van.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  2. Schil de appels en snijd deze doormidden, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in schijfjes. Als je 6 kleine schaaltjes gebruikt snijd je de appels in kleine blokjes.
  3. Laat de bosvruchten goed uitlekken als je diepvries fruit gebruikt.
  4. In een vierkante ovenschaal van minimaal 20 cm (of in 6 kleine ovenschaaltjes) vermeng je de appelschijfjes met de bosvruchten en de 50 gram basterdsuiker.
  5. In een grote kom meng je de bloem, met de 80 basterdsuiker, kaneel en zout.
  6. Smelt de roomboter  en vermeng deze met het geklopte ei. Roer dit door het bloemmengsel.
  7. Verdeel dit gelijkmatig over de appels en de bosvruchten.
  8. Bak het geheel in de oven in ongeveer 30 tot 35 minuten totdat de bovenkant goudbruin en krokant is.

Tip: je kunt het recept ook maken zonder de bosvruchten.

 

Appel bosvruchten crumble

Ingrediënten

 

  • 4 appels, bij voorkeur Jonagold of Elstar
  • 50 gram bosvruchten (uit de diepvries)
  • 50 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 125 gram volkoren bloem
  • 80 gram basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 ei (L) en geklopt
  • 30 gram ongezouten room boter

 

 

Ben je al lid van onze nieuwsbrief? Vorige week gaf ik je inspiratie voor de allerlekkerste desserts. Deze week kom je alles te weten over speculaas en de geschiedenis er van. Als je ook lid wil worden, meld je dan aan via: info@maakeentaart.nl o.v.v. aanmelden nieuwsbrief

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*