Appel Kaneeltaart zonder vet

Appel Kaneeltaart zonder vet

Print Friendly, PDF & Email

Voorbereiden:

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Vet een taartvorm van 23 doorsnede in en bekleed deze met bakpapier.

  • Klop de eieren en de suiker met de mixer tot een dik en romig mengsel.
  • Zeef de bloem en kaneel boven het eiermengsel en schep alles met een grote lepel door elkaar. Doe het mengsel over in de vorm en bak d taart 25-30 minuten, tot het terugveert als u er op drukt.
  • Laat de taart op een rooster afkoelen.

 

Voor de vulling:

  • Schil 3 appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in schijfjes. Leg deze in de steelpan, voeg 2 eetlepels honing en het water toe.
  • Laat het mengsel afgedekt 10 minuten zachtjes koken. Voeg sultana’s en kaneel toe, roer goed en laat het mengsel zonder deksel op de pan afkoelen.
  • Doe de roomkaas in een kom met de rest van de honing, kwark en de helft van het citroensap. Klop het geheel tot een egaal mengsel.
  • Snijd de taart horizontaal doormidden en besprenkel de onderste helft eventueel met vocht van het appelmengsel. Bestrijk de helft met 2/3 van het kaasmengsel en verdeel de appelvulling erover. Leg de bovenste helft erop. Verdeel de rest van het kaasmengsel over de bovenkant van de taart. Verwijder het klokhuis uit de overgebleven appel en snijd deze in schijfjes. Sprenkel het citroensap erover en garneer de bovenkant van de taart met de appelschijfjes.
  • Bestrijk de schijfjes met abrikozenglazuur en leg er de takjes munt als garnering bovenop.

Dit lekkere recept komt uit dit boek: De-lekkerste-gerechten-zonder-vet

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*