Appel- of kersen cakejes

Appel- of kersen cakejes

Print Friendly, PDF & Email

Als het slechter weer wordt in Nederland krijg ik altijd zin in appeltaart. Maak in een handomdraai deze lekkere (kleine) appelcakejes en serveer ze warm bij koffie of thee of warme chocolademelk met een lekkere toef slagroom erop.  Als je voor de kleine versie gaat, heeft iedereen een lekker eigen taartje en hoef je niets te delen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius.
  2. Wel voor de vulling de rozijnen in warm water en snijd de appel in blokjes. Meng de appel, de gewelde rozijnen, de kaneel en de boter met elkaar.
  3. Maak de muffimix volgens aanwijzingen op de verpakking.
  4. Klop het geheel tot een luchtig mengsel.
  5. Vul de papieren caisses tot ongeveer de helft met het beslag en verdeel de vulling over de cakejes. Verdeel daarna het overgebleven beslag over de vulling.
  6. Bak de cakejes in ongeveer 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin en gaar zijn.
  7. Verwarm de abrikozenjam in een pannetje en strijk met een kwastje de jam over de cupcakes.
  8. Serveer direct als de cakejes nog lekker warm zijn.
  9. Maar u kunt ze ook laten afkoelen en later verwarmen (een paar minuten in de magnetron of oven).

Tip: als je liever kleine kersentaartjes maakt, maak ze dan met appeltaartdeeg volgens dit recept  Daarbij houd je een klein beetje deeg achter om hier kleine reepjes van te maken die je over de kleine taartjes heen drapeert net zoals bij een grote appeltaart (zie ook de foto).

Ingrediënten

  • 500 gram muffinmix (volg de aanwijzingen op de verpakking voor het maken er van) of appeltaartdeeg
  • 30 gram rozijnen
  • 2 appels (Jonagold of Elstar) of nu 250 gram kersen uit blik of glas
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 20 gram gesmolten boter
  • 3 eetlepels abrikozenjam

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*