Appelbeignets glutenvrij

Appelbeignets glutenvrij

Print Friendly, PDF & Email

Ook jij kunt lekker eten en de jaarwisseling vieren met lekkere glutenvrij eten, zonder buikpijn te krijgen. Voor het nieuwe jaar een lekker recept van glutenvrije appelbeignets.

Bereiding

  • Schil de appels en boor het klokhuis er uit.
  • Snijd iedere appel in 4 mooie plakken.
  • Meng de suiker met de kaneel.
  • Bestrooi de appelschijven met het suikermengsel.
  • Vermeng de rijstebloem en boekweitmeel met een beetje zout en het bakpoeder.
  • Voeg beetje bij beetje het water toe en roer dit tot een glad beslag.
  • Verhit de olie tot circa 180 graden Celsius.
  • Haal de appelplakken door het beslag en bak ze in de hete olie in ongeveer 3 minuten gaar en goudbruin.
  • Neem de appelbeignets met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Bestrooi de appelbeignets naar smaak met wat suikerbakkerspoeder.

Recept: voedingscentrum.nl

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ theelepel kaneel
  • 50 gram rijstebloem
  • 25 gram boekweitmeel
  •  theelepel bakpoeder
  • ± 1 dl water
  • olie
  • poedersuiker

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*