Appeltaart in een weckpotje

Appeltaart in een weckpotje

Print Friendly

Een lekker en gemakkelijk appeltaartje als dessert. Je kunt het toetje direct serveren (als de room nog een beetje warm is) maar je kunt het ook eerst in de koelkast zetten. De volgende dag is het appeltaartje ook nog lekker. Serveer ze in weckpotjes (of glaasjes) dat maakt het extra feestelijk.

 

Bereiding

  1.  350 ml melk en de slagroom in een pannetje en verwarm zodat het zachtjes begint te koken.
  2. Schraap het vanillestokje uit en voeg het stokje en merg toe aan het roommengsel.
  3. Roer ondertussen de maizena, suiker en de resterende 150 ml melk in een kom door elkaar met een garde zodat er geen klontjes meer in zitten en de suiker is opgelost.
  4. Klop ook de eidooier er door.
  5. Voeg het mengsel met ei en maizena toe aan de melk in het pannetje.
  6. Breng dit al roerende met een garde aan de kook.
  7. De vanilleroom begint nu in te dikken.
  8. Zet het vuur uit en laat het mengsel wat afkoelen.
  9. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in stukjes.
  10. Verhit een beetje boter in een pan en bak de stukjes appel met kaneel in 3 minuten en zet het vuur uit.
  11. Schep de rozijnen door de stukjes appel.
  12. Verkruimel de koekjes en verdeel over de bodem van glaasjes.
  13. Klop de vanilleroom kort even door en verdeel over de koekkruimels (de room hoeft niet helemaal afgekoeld te zijn).
  14. Schep de stukjes appel en rozijnen over het toetje.
  15. Het toetje is het lekkerste als je het direct serveert (als de room nog een beetje warm is).
 
Tip: ook lekker met een toef slagroom!

Ingrediënten

500 ml volle melk
125 ml slagroom
100 gram suiker
35 gram maizena
1 stokje vanille
1 eidooier
2 appeltjes
1 theelepels kaneel
75 gram mariakoekjes (of andere soort koek)
klontje boter
3 eetlepels rozijnen
Verder nodig
6 kleine of 4 middelgrote glaasjes of weckpotjes
Garde
Recept en foto: www.leukerecepten.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.