Appeltaart in uitgeholde appels

Appeltaart in uitgeholde appels

Print Friendly, PDF & Email

Ben je nog op zoek naar een creatief, makkelijk en vooral feestelijk (kerst)dessert? Deze geurige appeltaart maakte ik in uitgeholde appels. Je kunt het echter ook in mooie kleine weckpotjes of ovenschaaltjes maken. En de smaak? Heerlijk friszoet en geurig, mmm lekker… appeltaart.

 

Bereiding

  1. Vermeng 350 ml melk met de slagroom in een kleine pan en verwarm het tot dat het zachtjes begint te koken.
  2. Schraap het vanillestokje uit en voeg het stokje en merg toe aan het roommengsel.
  3. Roer ondertussen de maïzena, suiker en de overige 150 ml melk in een kom door elkaar met een garde zodat er geen klontjes meer in zitten en de suiker is opgelost. Klop hier ook de eidooier door heen.
  4. Voeg het mengsel met ei en maïzena toe aan de melk in het pannetje. Breng al roerende met een garde aan de kook. De vanilleroom begint nu in te dikken. Zet het vuur uit en laat het mengsel wat afkoelen.
  5. Verwijder het klokhuis van de appels en snijd de 2 appels in stukjes.
  6. Verhit een beetje boter in een pan en bak de stukjes appel met kaneel in een paar minuten en zet het vuur uit. Schep de rozijnen door de stukjes appel.
  7. Hol de 4 grote appels goed uit. Plaats ze in kleine ovenschaaltjes of in een grote muffintray.
  8. Verkruimel de koekjes en verdeel het in de 4 appels.
  9. Klop de vanilleroom goed door elkaar en verdeel dit over de koekkruimels.
  10. Schep de stukjes appel en rozijnen over het toetje.

Tip: Je kunt het toetje direct serveren als de room nog een beetje warm is dan smaakt het dessert het allerlekkerste, maar je kunt het ook in de koelkast bewaren en een half uur van te voren eruit halen.

 

Ingrediënten

 

  • 500 ml volle melk
  • 125 ml ongeklopte slagroom
  • 100 gram fijne suiker
  • 35 gram maïzena
  • 1 stokje vanille
  • 1 eidooier
  • 2 kleine appels
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 75 gram kletskoppen of speculaas (of naar eigen keuze)
  • Een beetje boter

 

Verder nodig

  • 4 middelgrote appels
  • appelboor
  • Garde
  • 4 kleine ovenschaaltjes of 1 grote muffintray

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*