Appeltaart met witte chocolade

Appeltaart met witte chocolade

Print Friendly, PDF & Email

Bijna iedereen lust appeltaart! En de allerlekkerste is zelf gebakken appeltaart, alleen al de geur die in de keuken hangt tijdens het bakken in de oven. Met een iets zure appel, een stevige, knapperige korst, warm of koud, met slagroom of met gele room. Mmm heerlijk! Het recept hieronder is net iets anders, namelijk met chocolade en marmelade. Probeer het eens uit, zooo lekker!

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 190 °C.
  2. Maak van de boter, suiker en bloem een soepel deeg en laat dit even rusten in de koelkast.
  3. Smelt voor het taartdeeg de chocolade au bain-marie en laat even afkoelen.
  4. Klop de boter en suiker met de mixer tot licht en luchtig. Meng een voor een de eieren erdoor.
  5. Voeg de bloem en marmelade toe en vervolgens ook de gesmolten chocolade.
  6. Schil de appels, snijd ze doormidden en haal het klokhuis eruit.
  7. Schep het taartdeeg in de beboterde taartvorm en bedek ¾ hiermee in de springvorm en als opstaande rand  en leg de halve appeltjes erop met de bolle kant omhoog, leg daar over heen trapsgewijs de rest van het deeg.
  8. Bestrijk het deeg met een geklopt ei of wat melk.
  9. Bak de taart in de voorverwarmde oven tot hij gaar is en goudbruin. Laat even afkoelen voor je de taart uit de vorm haalt.

Ingrediënten

Voor de vulling

  • 90 gram boter
  • 60 gram suiker
  • 125 gram bloem
  • voor het taartdeeg
  • 70 gram witte chocolade
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 100 gram bloem
  • 1 eetlepel sinaasappelmarmelade
  • 5 kleine appels (Jonagold of Elstar)
  • Wat vloeibare boter om in te vetten

Verder nodig

  • Springvorm van 24 cm doorsnede
  • Bakpapier
  • Grote beslagkom
  • Deegroller
  • Grote pan met water ( au bain-marie)
  • Paletmes
  • Pannelikker
  • Extra kom
  • Mesje
  • Kwastje

 

 

Dit lekkere recept komt uit: appeltaart van Jasmin Schults & Anaïsa Bruchner

 

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*