Arnhemse meisjes (en ik)

Arnhemse meisjes (en ik)

Print Friendly, PDF & Email

Arnhemse meisjes zijn ovale hardgebakken koekjes van gistdeeg die rijkelijk zijn bestrooid met suiker. De koekjes werden voor het eerst gebakken in 1829 door bakker Hagdorn in Arnhem. Rond de geboortedag van zijn dochter bakte hij ze voor het eerst, daarom heten de koekjes Arnhemse meisjes. De koekjes in de kenmerkende blikjes worden verkocht als souvenir en staan internationaal bekend als ‘Arnhem biscuits’. Bron: wikipedia

En ik ben ook een Arnhems meisje, want ik ben geboren in die mooie en gezellige stad! Wist je dat er onder de winkelstraten van Arnhem 36 eeuwenoude kelders liggen? In 2001 werden ze vernieuwd en nu worden ze gebruikt voor exposities of stadsevenementen. De stichting Gilde Stadswandeling verzorgt er rondleidingen.

Als je op zoek bent naar een supergemakkelijk recept, maak dan dit recept.

 

Bereiding

  1. Rol het deeg uit tot een vierkante lap van 15 bij 25 cm en ½ cm dik.
  2. Met de ronde uitsteker steek je rondjes uit van 4 cm.
  3. Leg alle suiker op je werkblad en wentel hier de uitgestoken rondjes in met de deegroller en wel zo dat de koekjes een ovale vorm krijgen.
  4. Leg de ovale koekjes een voor een op het bakpapier en laat ze op de bakplaat een half uur uitrusten.
  5. Verwarm dan de oven voor op 180 graden Celsius en bak vervolgens de koekjes in 25 minuten mooi gaar en licht bruin in de oven.
  6. Laat de koekjes goed afkoelen op een taartrooster.
  7. Bewaar de koekjes in een goed afgesloten trommel.

Ingrediënten

  • 250 gram bladerdeeg
  • 100 gram suiker

Verder nodig:

  • Ronde uitsteker van 4 cm
  • Deegroller
  • Bakpapier op de bakplaat

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*