Blauwe bessen muffins met gezond glazuur

Blauwe bessen muffins met gezond glazuur

Print Friendly, PDF & Email

Bosbessen zijn een van de gezondste stukken fruit, boordevol antioxidanten, vezels en vitamines. Kort na het uitbloeien van de roze, bolronde bloemen ontstaan er op stengels, ouder dan 3 jaar, zwartblauwe bessen, bedekt met een waas. Elke bes kan tot veertig zaadjes bevatten. Het sap is purperkleurig. De bessen zijn eetbaar. Ze worden voornamelijk gebruikt  als vulling voor jam of voor in gebak. Ook worden ze vers gegeten, vooral vanwege het hoge gehalte vitamine C. Bak er een lekkere muffin van boordevol vitamine C. We geven je ook nog een recept van een gezonde glazuurlaag, waardoor je muffin nog lekkerder wordt.

 

Bereiding

  1. De ingrediënten voor de muffinmix volgens aanwijzingen op het etiket tot een muffinbeslag mixen.
  2. Vul een bakvorm met 350 gram beslag of als muffins in vrolijke gekleurde caisses.
  3. Oventemperatuur en baktijd volgens aanwijzingen van het etiket.

Gezond glazuur maken

  1. Meng de uitgelekte Griekse yoghurt, honing en de vanille extract goed door elkaar.
  2. Zet het mengsel vevolgens een half uur in de koelkast.
    Smeer de cake (of de muffins) daarna in met het glazuur en maak op met de resterende blauwe bessen.

Ingrediënten

  • 1 kg muffinmix + de ingrediënten die hier voor benodigd zijn
  • 300 gram verse blauwe bosbessen (of uit de diepvries kan ook, wel goed uit laten lekken)

Voor het glazuur

  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels honing (2 eetlepels)
  • 1 theelepel vanille extract (of een paar druppels vanille essence)

Verder nodig

  • Mixer
  • Grote beslagkom
  • Papieren caisses of 1 cakevorm
  • Spatel
  • Grote kom

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*