Zelf bonbons maken

Zelf bonbons maken

Print Friendly, PDF & Email

Het is helemaal niet moeilijk om zelf bonbons te maken. Als je geen balletjes wil maken, kun je hiervoor ook een ijsblokjesvorm gebruiken.Deze heb je tegenwoordig ook nog in allerlei vormen. Voor Valentijn bijvoorbeeld in een leuke hartjesvorm  Vet de vorm goed in voor gebruik. Gebruik je fantasie voor om de bonbons mooi te decoreren.

 

Bereiding

  1. Meng volgens de au bain marie manier in een grote kom de chocolade en room.
  2. Zorg er voor dat de chocolade niet helemaal au bain marie is gesmolten.
  3. Wanneer er nog ongeveer 1/3 aan chocolade niet gesmolten is, neem je de kom van het vuur en roer je de nog harde chocolade erdoor tot deze volledig gesmolten is. Zo heb je geen perfect getempereerde chocolade, maar het eindresultaat is veel beter dan wanneer je gewoon alle chocolade ineens laat smelten.
  4. Haal de pan van het vuur en roer met een garde de smaakstoffen (of een paar druppels likeur) er door heen.
  5. Schenk het mengsel in een kleine schaal en zet in de koelkast tot het afgekoeld is, maar zorg er voor dat het mengsel niet te hard (maximaal 1 tot 1,5 uur).
  6. Vorm er dan mooie ronde balletjes van en rol dit door een lekkere coating (naar keuze). Of haal ze voorzichtig uit de ijsblokjestray en versier ze dan.

 

Ingrediënten

  • 350 gram witte chocolade, fijngehakt (of pure chocolade van minstens 70% cacao)
  • 5 eetlepels slagroom
  • 1 theelepel vanille-extract ( of een paar druppels likeur)
  • Roze gesmolten chocolade (voor de decoratie)
  • Evt. hazelnoot voor erin (als je daar van houdt)
  • Coating naar keuze, bijv. fijne chocolade hageltjes, stukjes hazelnootrasp, gesmolten gekleurde chocolade etc.)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*