Bosbessen cheesecake

Bosbessen cheesecake

Print Friendly, PDF & Email

Een crunchybodem in combinatie met een frisse taart: bosbessen cheesecake. Kun jij deze weerstaan? De cheesecake komt oorspronkelijk uit Amerika, die door de Joodse gemeenschap uit New York werd geïntroduceerd in de rest van het land. Het is een taart die gemaakt is van verse roomkaas en een bodem van verkruimelde koekjes. Wat zo lekker is aan de cheesecake is niet alleen de verrukkelijke smaak, maar ook de veelzijdigheid ervan. Je kunt de bodem van de taart met allerlei verschillende koekjes maken, bijvoorbeeld met speculaasjes, spritsen, kletskoppen of chocolade koekjes. Je kunt ook verschillende garneringen gebruiken voor op je taart, zoals vers fruit, een toffeesaus of een chocoladeglazuur.

Bereiding

  1. Smelt de boter in de pan.
  2. Verkruimel de koekjes in een goed afgesloten gripzak (sla er met een deegroller op totdat ze fijn zijn).
  3. Doe dit in een grote kom met de suiker en het meel. Giet de gesmolten boter erbij en kneed tot een stevig deeg.
  4. Leg bakpapier op de bodem van de springvorm en leg hierop de helft van het deeg.
  5. Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem van de springvorm en druk het geheel goed aan en strijk het mooi glad met een spatel.
  6. Verdeel nu de andere helft over de zijkanten van de vorm, weer goed aandrukken.
  7. Zet de springvorm dan 20 minuten in de koelkast.

 

  1. Verwarm de oven tot 180 C
  2. Stop de mascarpone, ricotta, poedersuiker, room en 1 eetlepel meel in de mixer en mix het op lage snelheid tot een gladde massa.
  3. Voeg een voor een de eieren en de sinaasappel rasp toe en blijf mixen.
  4. Giet het mengsel in de springvorm boven op het deeg.
  5. Zet de springvorm in de oven en bak deze in 50 minuten.
  6. Haal de springvorm dan uit de oven en laat deze afkoelen tot op kamertemperatuur.

 

  1. Was de bessen en laat in het vergiet uitlekken en droog ze goed op wat keukenpapier.
  2. Als de cake op kamertemperatuur is leg je de bessen erop.
  3. In een pannetje verwarm je de jam met de likeur tot een stroperige massa.
  4. Lepel voorzichtig over de bessen en smeer het goed uit.
  5. Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven, maar je kunt de taart ook een nachtje op laten stijven.

 

Ingrediënten

 

Voor de basis

  • 140 gram lekkere koekjes (digestive, kletskoppen, speculaas)
  • 100 gram tarwe meel
  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 3 eetlepels bruine suiker

 

Voor de crème

  • 400 gram mascarpone
  • 100 gram ricotta
  • 90 gram poedersuiker
  • 130 gram room
  • 2 eieren (L)
  • 1 eetlepel sinaasappelschil rasp
  • 1 eetlepel meel voor gebruikVoor de garnering
  • 300 gram bosbessen of rode bessen of bramen
  • 200 gram bramenjam
  • 60 ml kersenlikeur

Verder nodig

  • Springvorm van 20 cm doorsnede
  • deegroller
  • Rasp
  • Pan
  • Grote kom
  • Mixer
  • Vergiet
  • Bakpapier
  • Keukenpapier
  • Spatel

 

 

 

 

 

Maak ook onze andere lekkere recepten voor cheesecake. Je vindt het op www.maakeentaart.nl

 

 

 

 

Recept: smulweb.nl

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*