Brownie muffins (glutenvrij)

Brownie muffins (glutenvrij)

Print Friendly, PDF & Email

Regelmatig ga ik op woensdagavond op het Gooimeer kanoeën met een  een groep mensen waaronder ook onze vriendin Yasmin. Zij kan niet tegen gluten. Speciaal voor haar plaats ik dit lekkere recept van brownie muffins. Als wij dan een stroopwafel eten bij de koffie, kan zij een lekkere brownie eten. Ik ben benieuwd naar haar reactie. Yasmin, vanavond een lekkere brownie voor jou!

 

 

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Vet muffin vormpjes in 6 grootte of 12 kleintjes en stop deze in een muffintray die je van te voren goed hebt schoongemaakt, zodat alle glutensporen verdwenen zijn.
  3. Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng door elkaar.
  4. Klop in een tweede schaal de eieren los.
  5. Voeg hier de kokosolie en de zoetstof naar keuze aan toe en meng het geheel goed door elkaar.
  6. Doe nu de droge ingrediënten bij het eimengsel en roer alles tot een egale massa.
  7. Vul de vormpjes voor ongeveer ¾ met een ijslepel en bak de brownies in ongeveer 15 minuten gaar.
  8. Laat ze goed afkoelen op een rooster, maar warm zijn ze ook erg lekker.

 

Ingrediënten

  • 100 gram amandelmeel
  • 40 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder*
  • Snufje zout
  • 3 eieren
  • 120 gram gesmolten kokosolie
  • 150 gram honing of ahornsiroop

 

Wijnsteenbakpoeder is een bakpoeder dat glutenvrij is. Wijnsteenzuurbakpoeder
wijnsteenzuur gemengd met bakpoeder. Het heeft dezelfde werking als bakpoeder.

 

In glutenvrije recepten wordt regelmatig bakpoeder gebruikt maar niet elk bakpoeder is glutenvrij!

 

Hierbij een overzicht met glutenvrije bakpoeders.

  • Oetker bakpoeder is glutenvrij.
  • Van het merk Tammi is er ook een glutenvrije bakpoeder.
  • Ook Doves Farm heeft een glutenvrije bakpoeder in het assortiment.

 

 

Liever geen bakingsoda?

  • Wil je geen bakingsoda gebruiken? 1 theelepel baking soda vervang je door 2,5 theelepels bakpoeder (maar dan wel glutenvrij nemen voor dit recept).
  • Voeg niet te veel bakpoeder toe. Dan rijst het beslag te snel en zakt het later weer in. De regel is 5 gram bakpoeder voor 120 gram bloem.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*