Cake met mango en kokos

Cake met mango en kokos

Print Friendly, PDF & Email

De combinatie van mango met kokos maakt van deze cake een heerlijk zomers dessert. Natuurlijk kun je de cake ook trakteren bij een lekker kopje koffie of thee op het terras. Wel een kleine waarschuwing: deze cake is zo lekker, zorg dus dat je een stukje voor jezelf apart houdt!

 

Bereiding


  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de mango en snij het vruchtvlees van de pit. Snijd de mango dan in blokjes.
  3. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Neem deze van het vuur en giet in een grote kom.
  4. Voeg de suiker toe en roer tot het is opgelost.
  5. Voeg de melk toe en klop met een garde één voor één de eieren erdoor.
  6. Spatel dan voorzichtig het bakmeel door het beslag. Het beslag blijft dun.
  7. Doe de helft van het beslag in een goed ingevette cakebakvorm en verdeel 3/4 van de mango en kokos over het beslag.
  8. Schenk de rest van het beslag erover en verdeel de rest van de mango en kokos hierop.
  9. Bak de cake in ongeveer 40 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  10. Prik er in met een vork die er schoon uit komt, dan is de cake gaar.
  11. Laat de cake afkoelen, maar persoonlijk vind ik cake die nog een beetje warm is erg lekker!

 

 

Ingrediënten

 

  • 1 mango
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 140 gram ongezouten roomboter
  • 125 gram basterdsuiker
  • 150 ml halfvolle melk
  • 60 gram gemalen kokos
  • 3 eieren (Large)

Verder nodig:

  • Mesje
  • Grote kom
  • Mixer
  • Spatel
  • Mooie cakebakvorm

 

 

 

Recept  kookslaaf.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*