Cake met peer en koffie

Cake met peer en koffie

Print Friendly, PDF & Email

Koffie taart is voortgekomen uit veel verschillende soorten taart. Sinds Bijbelse tijden verslinden we cake, vooral dan met fruit. De 17e-eeuwse Denen maakten als eersten de vroegste versie van koffie cake, dat een pafferig, zoet stuk brood voorstelde en waarmee zij hun koffie mee op dronken. Tegenwoordig zijn er koffiecakes in vele verschillende smaken. Probeer dit verassende recept cake met peer en natuurlijk…koffie!

Koffietaarten van nu worden meestal op smaak gebracht met kaneel en andere specerijen. Dit past uitstekend bij koffie. Maar je kunt ook recepten van koffiegebak vinden met appels, bosbessen en zelfs romige vullingen vinden. Deze cake met natuurlijk wat koffie er in.

Bereiding


  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Vet het bakblik in met boter en bestrooi deze met bloem of paneermeel.
  3. Mix de boter met de suiker, zout, oploskoffie en het vanille extract tot een romige massa.
  4. Voeg dan een voor een de eieren toe, wacht met een nieuw ei toevoegen tot het vorige goed is opgenomen.
  5. Voeg dan in gedeelten het bloem en het bakpoeder toe.
  6. Mix dit in een paar minuten op hoge snelheid tot een glad beslag.
  7. Schil de peren en snijd deze in blokjes.
  8. Schep de helft van het beslag in de cakevorm en verdeel dan een laag perenblokjes over het beslag.
  9. Verdeel daarna de rest van het beslag over de vorm.
  10. Hierop komt weer een laagje perenblokjes.
  11. Bestrooi de cake met gehakte chocolade en pecannoten.
  12. Zet de cake in het midden van de oven en bak de cake 50 minuten, verlaag dan de temperatuur naar 140 graden en bak de cake vervolgens nog 20 minuten.
  13. De cake is gaar als er een ingestoken vork er droog en schoon uitkomt.
  14. Laat de cake 5 minuten in de vorm afkoelen, en stort daarna de cake op een rooster om verder af te laten koelen.

 

Ingrediënten

  • 200 gram zachte ongezouten roomboter
  • 140 gram suiker (oorspronkelijk 200 gram maar dat wordt wel erg zoet)
  • 200 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • snuf zout
  • 2 eetlepels oploskoffie
  • scheutje vanille extract
  • 4 eieren
  • 2 of 3 peren
  • 50 gram gehakte chocolade of chocolade druppels
  • 50 gram pecannoten

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*