Cakepops basisrecept

Cakepops basisrecept

Print Friendly, PDF & Email

Cakepops zijn ideaal voor op feestjes en heel erg lekker. De cakepop is een rond versierd balletje, dat wordt gedipt in een mooie kleur smeltchocolade (candy melts) dat op een lollystokje is gestoken. De cakepop die nog steeds zo populair is, werd bedacht door Bakerella. In januari 2008 plaatste ze foto’s van cakepops op haar blog

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
  2. Voor de cake mix je de roomboter, cake mix en eieren. Gebruik een mixer en meng gedurende vijf minuten op de laagste stand. Vul een cakevorm met het beslag en bak deze 25-30 minuten in de oven mooi gaar en bruin. Laat de cake goed afkoelen, voordat je er balletjes van maakt.
  3. Verkruimel de cake in een grote schaal met je handen of met een mixer.
  4. Nu kun je de frosting gaan maken waarmee je de cake mengt. Voor de frosting voeg je de roomboter, poedersuiker, melk en vanille-extract samen en meng je deze tot een glad en luchtig geheel.
  5. Als dit klaar is meng je de frosting langzaam door de verkruimelde cake. Dit doe je tot alles aan elkaar blijft plakken en lekker smeuïg is. Rol er dan met je handen bolletjes van.
  6. Maak een gaatje in ieder bolletje, waar later de lollystokjes in kunnen. Leg de bolletjes op een bord en laat deze 10 minuten in de vriezer en ongeveer 5-10 minuten in de koelkast afkoelen.
  7. Smelt de chocolade au bain-marie (een grote pan met water waarin een glazen schaal zit). Dip een lollystokje in de gesmolten chocola. Steek daarna het stokje in het gemaakte gaatje in de cake pop. Zet de cakepops 5-10 minuten in de koelkast. De cakepops zitten nu stevig op de stokjes. Dip de cakepops in de gesmolten chocola. Zet ze in een houder. De overtollige chocola kun je weghalen met een lepel. Laat ze even staan en daarna kan het decoreren beginnen. Versier de cakepops met decoratie van jouw keuze.

Je kunt ook ronde cakeballetjes maken met een cakepop apparaat waarin je in enkele minuten cakepops kunt maken, maar volgens mij is een echte cake lekkerder.

Ingrediënten

Voor de cake

  • 250 gram cake mix
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 2 eieren (L)

Voor de vanille frosting

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels melk
  • ½ eetlepel vanille-extract
  • 200 gram smelt chocolade in een leuke kleur ( (candy melts)

Verder nodig

  • 20 lollystokjes
  • Grote pan met glazen schaal
  • Mixer
  • Pannelikker
  • Lepel
  • Decoratie (bloemetjes, discodip, snoepoogjes, fondant in leuke kleurtjes etc.)
  • Cakepophouder

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*