Cannoli met vanillevulling uit Sicilië

Cannoli met vanillevulling uit Sicilië

Print Friendly, PDF & Email

Kent u cannolo uit Sicilie (meervoud cannoli), een lekker nagerecht of gebakje uit de Siliciaanse keuken. Het bestaat uit een gerold koekje dat gevuld is met Ricotta. Een cannolo mag pas net voor het serveren gevuld worden anders wordt hij zacht. In het Siciliaans wordt het een cannolu genoemd dat klein buisje betekent. Het gerecht stamt mogelijk uit de stad Caltanissetta of Palermo. Bron: Wikipedia

Bereiding

  1. Vermeng de bloem en de suiker en meng het in de mixer.
  2. Klop de eieren samen met de olie en de Prosecco en voeg dit langzaam aan de bloem toe terwijl de mixer blijft draaien totdat een elastisch deeg ontstaat.
  3. Haal het deeg uit de mixerkom en kneed het tot een bal op een bebloemd werkblad. Is het deeg te nat dan nog wat bloem er door heen kneden.
  4. Rol de bal deeg in huishoudfolie en laat dit minimaal een uur rusten in de koelkast.
  5. Snijd daarna het deeg in 4 stukken en leg de rest terug in de ijskast.
  6. Rol het deeg zo dun mogelijk (maar dik genoeg zodat je er mee kan werken) uit tot een mooie lange reep van rond de 10-12 cm breed en snijd hier vierkantjes van.

 

  1. Rol elk vierkantje rond een cannoli vorm. cannoli-vorm
  2. Cannoli vormen zijn roestvrijstalen stukjes buis. Via internet kun je deze tegenwoordig kopen (ik heb ze gezien voor 1,50 per stuk).
  3. Plak de eindjes aan elkaar met een beetje water. Verhit het (plantaardige) frituurvet tot 180 graden Celsius en leg voorzichtig vier cannoli in het mandje.
  4. Bak ze goudbruin in ongeveer 3-4 minuten. Leg ze voorzichtig op wat keukenpapier en laat ze even afkoelen voordat je ze van de vormpjes afschuift.
  5. Laat ze allemaal goed afkoelen en spuit de vulling er pas in net voor het opdienen.
  6. Spuit de chocoladepudding in een kant van de cannoli en de banketbakkersroompudding in de andere kant (flink vullen!)
  7. Strooi er de suikerbakkerspoeder over heen.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 50 gram boter
  • 50 gram poedersuiker
  • 7 eetlepels droge witte wijn
  • 4 eetlepels vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 300 gram bloem

Voor de vulling

  • 500 gram ricotta
  • 75 gram suiker
  • 50 gram pure chocolade aan een stuk

Voor de cannoli

  • 2  eiwitten
  • 20 gram gekonfijte sinaasappelschil
  • 1 eetlepel poedersuiker

Extra nodig

  • Cannolivormen
  • Frituurvet + -pan
  • Taartsteker
  • Spuitzak

 

 

Recept: Dolcevia.com

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.