Cappuccino chocolade taart

Cappuccino chocolade taart

Print Friendly, PDF & Email

Een van de lekkerste taarten is een chocolade taart. Wat dacht je van deze met een volle romige cappuccino smaak. Natuurlijk kun je de cappuccino smaak ook weglaten, dan gebruik je gewone oploskoffie. Maar deze combinatie is onweerstaanbaar. Wanneer ga jij deze taart maken?

 

Bereiding

  1. Vul een grote gripzak  met de lange vingers en sluit deze af. Verkruimel de inhoud door er met een deegroller op te slaan totdat ze helemaal fijn zijn.
  2. Hak de pure chocolade zo fijn mogelijk met een scherp mes of met een keukenmachine.
  3. Smelt de roomboter, meng het met de koekkruimels en de helft van de geraspte chocolade in een grote kamer.
  4. Bekleed de springvorm met bakpapier
  5. Druk het mengsel van koekkruimels, boter en chocolade aan in  de springvorm.
  6. Met een garde roer je de roomkaas, de yoghurt en cappuccinopoeder er door.
  7. Breng de taartglazuur, suiker en 150 ml water aan de kook in een pannetje en roer dat door de roomkaas crème.
  8. Giet de crème in de springvorm en laat de taart minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
  9. Versier de taart voor het serveren met bijvoorbeeld wat krullen chocolade (gemaakt met een rasp) of heel simpel met wat hagelslag.
  10. Haal de taart een half uur voor het serveren uit de koelkast zodat de kou er af is.

 

Ingrediënten

  • 150 gram lange vingers
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 1 reep pure chocolade
  • 600 gram naturel roomkaas (Mon chou)
  • 300 g  yoghurt
  • 2 zakjes oploskoffie cappuccinosmaak (20 g)
  • 1 zakje taartglazuur
  • 75 gram fijne suiker

Verder nodig

  • Springvorm van 24 cm doorsnede
  • Bakpapier
  • Scherp mes of keukenmachine
  • Gripzak en deegroller
  • Garde
  • 1 grote kom
  • Pannetje

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*