Carrot cake

Carrot cake

Print Friendly, PDF & Email

Weet je dat Carrot Cake eigenlijk uit armoede is ontstaan? In de Middeleeuwen was suiker duur en schaars in Engeland. Dus zochten de Engelsen een alternatief om de cake wat zoeter te maken. Met worteltjes kreeg de cake een heerlijke smaak en zo ontstond de Carrot Cake.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (hete lucht).
  2. Vet een springvorm (Ø 24 cm) in en bedek de bodem met bakpapier.
  3. Splits 4 eieren (je gebruikt nu de eidooiers en later het eiwit).
  4. Klop de boter met de lichtbruine basterdsuiker luchtig en voeg al roerend de eidooiers één voor één toe.
  5. Was 1 sinaasappel en rasp de schil. Pers 1 limoen.
  6. Zeef het zelfrijzend bakmeel met 1 theelepel bakpoeder.
  7. Schil en rasp de worteltjes. Hak de amandelen grof.
  8. Roer de sinaasappelrasp, 1 eetlepel limoensap, het bakmeel, een snufje zout, de amandelen, de walnoten en de geraspte worteltjes door het eimengsel.
  9. Klop de eiwitten in een vetvrije kom (met citroen ingewreven) stijf en spatel ze door het beslag.
  10. Schep het beslag in de springvorm en bak de carrot cake midden in de oven in ongeveer 70 minuten gaar en mooi bruin (dek de bovenkant af met aluminiumfolie als de cake te bruin wordt).
  11. Haal de cake uit de oven en laat het op een rooster goed afkoelen.

Voor de topping

  1. Mix de roomkaas, boter en poedersuiker door elkaar.
  2. Besmeer de bovenzijde van de cake hiermee en snijd deze in stukken.
  3. Garneer de bovenkant eventueel met wat walnoten.

Ingrediënten

 

  • 4 eieren (L)
  • 225 gram ongezouten boter
  • 225 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 sinaasappel
  • 1 limoen
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 400 gram worteltjes
  • 50 gram amandelen
  • snufje zout
  • 115 gram walnoten + wat extra voor decoratie

 

Icing topping

  • 100 gram roomkaas
  • 50 gram roomboter, kamertemperatuur
  • 75 gram poedersuiker

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*