Cheesecake (muffins)

Cheesecake (muffins)

Print Friendly, PDF & Email

Deze week kreeg ik van een vriendin overheerlijke cheesecake muffins, omdat ik voor haar een aantal muffins in mijn grote diepvriezer (ik kan er niet zonder!) bewaar voor een speciale gelegenheid. Daarom had ze er voor ons ook een paar gebakken. Echt verrukkelijk smaakte deze muffin en heerlijk romig. En er zat nog niet eens een topping op. Op de foto zie je een grote cheesecake. Kies zelf welke afmetingen je wil, maar bedenk wel dat het heel lekker is het als iedereen zijn eigen cheesecakeje krijgt. Dan hoef je ook niets te delen!

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Vul een muffin tray met papieren caisses.
  3. Meng in een grote kom de roomkaas, 200 gram basterdsuiker.
  4. Roer er dan de eieren een voor een door, en meng er tot slot de vanille extract door.
  5. Vul de papieren caisses voor ¾ met het beslag (of 1 grote springvorm met al het beslag).
  6. Bak ze in ongeveer 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Haal uit de oven en laat ze minimaal 10 minuten goed afkoelen.

Toplaag voor op de muffins

  1. Om de zure room toplaag te maken, meng je de zure room, 200 gram basterdsuiker en vanille tot een gladde massa. Schep dit mengsel bovenop elk cakeje (of op je grote cheesecake).
  2. Zet ze dan terug in de oven en bak ze in ongeveer 5 minuten, totdat de bovenkant stijf is.
  3. Zet de cakeblikken op rekken om af te koelen, verwijder de cakejes niet uit het blik totdat ze volledig zijn afgekoeld.
  4. Voor een mooie topping kun je er een lepel met een lekkere jam er op gieten, of garneren met vers fruit.

 

Ingrediënten

  • 675 gram roomkaas
  • 200 gram basterdsuiker
  • 5 eieren (L)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 225 ml zure room
  • 200 gram basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Extra voor garnering: lekkere jam of vers fruit

 

 

 

Bron: Allrecipes

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*