Chocolade aardbeien cupcakes

Chocolade aardbeien cupcakes

Print Friendly, PDF & Email

Een recept met de combinatie van rood fruit met chocolade vind ik altijd onweerstaanbaar. Zoals deze bijvoorbeeld, chocolade aardbeien cupcakes, die ik voor jou vertaalde vanuit het Engels via onze pagina Engelse maten, een vochtige aardbeiensmaak, gesmoord in de romigste chocolade.  In het beslag van de cupcakes zit verse aardbeienpuree verwerkt, maar je kunt er natuurlijk ook lekkere chocolade door heen roeren en dan een verse aardbei er bovenop leggen.

In het recept wordt gebruik gemaakt van aarbeiengelatinepudding.

jelly-aardbeien-pudding

Bereiding

 

  1. Roer de droge ingrediënten door elkaar zodat zij net vermengd zijn, niet te lang roeren!
  2. Roer de melk, vanille en aardbeien puree erdoor heen.
  3. Klop de eierdooiers tot deze goed vermengd zijn.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een muffintray met papieren caisses.
  5. Met een mixer mix je de twee eiwitten op hoge snelheid in een kom in ongeveer 2-3 minuten, of tot het zachte pieken vormt. Zet dit opzij.
  6. Zeef de bloem, het maïszetmeel, zout, en het bakpoeder. Zet dit opzij.
  7. In een grote kom mix je de room samen de boter, suiker en aardbeien pudding tot een lobbig mengsel in ongeveer 2-3 minuten.
  8. Met behulp van een spatel roer je de opgeklopte eiwitten voorzichtig in het cakebeslag, zodat de lucht behouden blijft.
  9. Verdeel het beslag gelijkmatig in de papieren caisses en bak ze in ongeveer 14-17 minuten in de voorverwarmde oven, of tot dat een schone vork er droog uit komt.
  10. Haal ze uit de oven en laat ze goed afkoelen.

Chocolade botercrème:

  1. Mix de suiker en de boter door elkaar totdat dit luchtig en lobbig is, in ongeveer 10 minuten.
  2. Voeg de andere ingredienten toe en mix het nog een paar minuten, nu is het klaar voor gebruik.

 

Tip:

  • Om aardbeien puree te maken: plaats je verse (of bevroren en ontdooide aardbeien in een hoge pureerblender en mix je het geheel tot een gladde massa. Je moet daarbij rekening houden dat een half kopje aardbeien ongeveer de helft wordt aan aardbeienpuree.

 

Ingrediënten

Voor de aardbeien cupcakes

  • 2 grote eieren op kamertemperatuur
  • 162 gram bloem
  • 2 eetlepels maizena
  • ½ theelepel zout
  • 1 ¼ theelepel bakpoeder
  • 120 ml ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram geraffineerde suiker
  • 1 pakje (75 gram) aardbeien pudding (van bijv. dr. Oetker)
  • 120 ml melk op kamertemperatuur
  • ½ theelepel vanille extract

 

  • 60 ml verse zelfgemaakte aardbeienpuree

Voor de chocolade botercrème:

  • 120 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 400 gram suikerbakkerspoeder
  • 33 gram cacao, gezeefd
  • Een snufje zout
  • ½ theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels melk op kamertemperatuur


 

 

 

 

Recept showmetheyummy.com

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*