Chocolade bananen brownies

Chocolade bananen brownies

Print Friendly, PDF & Email

Door noten te gebruiken worden de brownies lekker krokant. In dit recept is amandelmeel gebruikt waardoor de brownies vetarm, vers en gezond zijn en naar meer smaken. In plaats van suiker gebruik je banaan en pure chocolade, een heerlijke combinatie waardoor je snel een verzadigd gevoel krijgt en toch minder suiker eet.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Prak 2,5 banaan met een vork tot moes
  3. Smelt de kokosolie, vet een bakblik ermee in en mix de rest ervan door de eieren.
  4. Giet dit bij de geprakte banaan en mix het geheel goed door elkaar.
  5. Doe het amandelmeel, de bakpoeder, het zeezout en 25 gram cacaopoeder in een schaal
  6. Hak de walnoten en de pure chocolade en stop dit ook in de schaal.
  7. Giet het banaan-eimengsel erbij en kneed er een nat deeg van.
  8. Schep het deeg in de ovenschaal, spreid het uit maar druk het niet te veel aan en bak de brownies in 30-35 minuten gaar in de oven.
  9. Laat de browniecake afkoelen, en snijd hem in kleine blokjes.

Heb je liever brownies met suiker, het recept voor overheerlijke brownies vind je ook op onze site.

Ingrediƫnten

  • 200 gram amandelmeel
  • 2,5 banaan
  • 3 eieren (L)
  • 65 gram kokosolie
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 75 gram pure chocolade (van minimaal 75% cacao)
  • 25 gram cacaopoeder

 

 

TIPS:

  • Bewaar de brownies een dag in een luchtdichte trommel voordat je ze serveert. Ze smaken dan nog beter!
  • Magere cacaopoeder is te koop bij reformzaken. Als je gewone cacaopoeder gebruikt, hebben de brownies wel een hoger vetgehalte.

 

 

2 Comments

  1. De hoeveelheden van de chocolade-bananen brownies zijn nergens te vinden šŸ™
    error 404 page not found

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*