Chocolade cake

Chocolade cake

Print Friendly, PDF & Email

Deze chocolade cake is zo lekker dat iedereen die het geproefd heeft er nog een stukje van wil hebben, let maar op! Met echte pure chocolade smaakt deze het allerlekkerste. Wil je het recept makkelijker maken, kies dan voor cacao, ook lekker.

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Vet een langwerpige cake vorm van minimaal 21 cm in met vloeibare boter.
  3. Bekleed de cakevorm met bakpapier.
  4. Mix de boter en de suiker licht en romig. Voeg de eieren een voor een toe aan het mengsel en mix het geheel goed door.
  5. Verwarm de pure chocolade au bain marie ( in een kom boven een grote pan met water) en smelt deze door er met een pannelikker in te roeren.
  6. Schep met een metalen lepel om en om de gezeefde meelsoorten, de gesmolten chocolade (of de cacao) en de melk voorzichtig door het botermengsel, zodat de lucht behouden blijft.Roer het beslag glad.
  7. Giet het beslag voorzichtig in de ingevette cakevorm en strijk de bovenkant glad met een paletmes.
  8. Bak de cake in 55-60 minuten in de verwarmde oven en prik er dan met een vork in of te kijken of deze gaar is.
  9. Laat de cake 5 minuten in de vorm staan. Keer de cake daarna om en laat hem op een taartrooster verder afkoelen.

Ingrediënten

  • 185 gram ongezouten roomboter
  • 170 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren (L)
  • 140 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram volkoren bloem
  • 125 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao) of 125 gram cacao
  • een snufje zout
  • 125 cc melk

Voor het glazuur

  • 30 gram gesmolten ongezouten roomboter
  • 2 eetlepels warm water
  • 2 eetlepels cacao
  • 185 gram poedersuiker

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*