Chocolade cheesecake met banaan

Chocolade cheesecake met banaan

Print Friendly, PDF & Email

Zure room en chocolade zijn een verrassend lekkere combinatie. Als je deze taart een dagje kunt weerstaan, dan smaakt deze daarna nog lekkerder!

Bereiding


  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine of in een staafmixer.
  2. Smelt de boter en voeg, terwijl de motor draait, toe.
  3. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en vet de rand in.
  4. Bedek de bodem van de springvorm met het koekmengsel en druk stevig aan.
  5. Bak in ongeveer 10 minuten in de oven en laat de bodem goed afkoelen. Laat de oven aan staan.
  6. Hang een kom met de chocolade in een iets grotere pan met kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de stukjes smelten (au bain-marie).
  7. Meng de bananen, roomkaas en suiker in de keukenmachine.
  8. Voeg een voor een de eieren toe terwijl de keukenmachine draait.
  9. Voeg daarna de zure room en gesmolten chocolade toe. Schep de vulling op de koekbodem en strijk de bovenkant glad.
  10. Bak in ongeveer 1 uur in het midden van de oven.
  11. De buitenste rand van de taart moet dan stevig zijn. Het midden mag nog een beetje zacht zijn.
  12. Zet de oven uit.
  13. Laat de taart 1 uur in de oven afkoelen zodat er geen barsten ontstaan. Neem de taart uit de oven, snijd de rand los en verwijder de springvorm.
  14. Laat de taart helemaal afkoelen.
  15. Decoreer de cheesecake met toefjes slagroom en wat verse bosbessen.
  16. Bewaar een paar stukken voor de volgende dag, dan smaakt deze taart nog lekkerder!

 

Ingrediënten

 

  • 300 gram digestive koekjes puur
  • 60 gram boter
  • 250 gram pure chocolade
  • 4 bananen
  • 700 gram roomkaas
  • 225 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren (L)
  • 125 gram zure room

Verder nodig

  • Springvorm van 24 cm doorsnede
  • Mixer
  • Keukenmachine  of staafmixer
  • Pan
  • Bakpapier en beetje vloeibare boter
  • Grote kom en grotere pan met water ( au bain-marie)
  • Scherp mes
  • Wat verse slagroom en verse bosbessen voor de garnering

 

 

Recept: Allerhande

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*