Chocolade rum taart uit Duitsland

Chocolade rum taart uit Duitsland

Print Friendly, PDF & Email

Het Spreewald is een bosrijk veengebied in het zuidoosten van de Duitse deelstaat Brandenburg in een tamelijk vlak gebied op een hoogte tussen circa 50 en 150 meter. Het landschap van het Spreewald is ontstaan als gevolg van de laatste ijstijd, het Weichselien. Het gebied is gevormd door de vele vertakkingen van de rivier de Spree; daarnaast zijn voor de ontwatering van het gebied vele kleine kanalen aangelegd. De totale lengte van de waterlopen bedraagt meer dan 970 km. Sinds 1991 is het Spreewald door de UNESCO erkend als biosfeerreservaat. Het gebied van het Spreewald is dunbevolkt. Hier woont een groot deel van de Sorbische minderheid in Duitsland.

Dit lekkere recept komt uit mijn vakantieland Duitsland. Schwarzwälder Kirschtorte is een zeer bekende taart uit het Zwarte Woud in Duitsland die het donkere van chocolade combineert met de zachtheid van room en de zoet- en zuurheid van kersen. De meest bekende taart uit Duitsland is Swarchwalder Kirsch, maar chocolade rum taart is ook een erg lekker recept. De komende week plaats ik steeds lekkere recepten uit een vakantieland.

Bereiding

 

Voor de bodem:

  • De eieren en suiker in ongeveer 15 minuten met de mixer tot schuim kloppen.
  • Zeef de bloem en de cacaopoeder en spatel deze voorzichtig door de geklopte eieren.
  • In de ingevette springvorm in ongeveer 30 minuten in de oven bakken op 180 tot 200 graden Celsius.
  • Als de bodem klaar is, laat je deze op zijn kop afkoelen zodat hij gelijkmatiger van vorm wordt. Je kunt de bodem ook alvast 1 dag van te voren bakken.

De taart maken:

  • Snijd de bodem in 3 gelijke plakken met een taartzaag.
  • De goed gekoelde slagroom met de suiker stijf kloppen.
  • De kersensap aan de kook brengen, de maïzena oplossen in een beetje kersensap en dan toevoegen aan de rest van de kersensap en al roerend weer aan de kook brengen.
  • Zodra het kookt van het vuur nemen, de zure kersen toevoegen, doorroeren en af laten koelen.
  • Zodra afgekoeld ongeveer. 20 ml. kirschwasser of Kirsch door dit mengsel roeren en het mengsel gelijkmatig verdelen over de onderste cakelaag.
  • Verspreid een laag slagroom hierover en leg de tweede cakelaag hierop en druk zachtjes aan.
  • Sprenkel Kirschwasser of Kirsch over de tweede cakelaag (niet te zuinig!) en weer een laag slagroom hierover verspreiden.
  • Leg hier de derde cakelaag bovenop en druk zachtjes aan.
  • Besprenkel ook deze laag met Kirschwasser of Kirsch.
  • Verspreid nu de rest van de slagroom over de bovenkant en zijkant van de taart.
  • Versier de taart met de geraspte chocolade, rosetjes slagroom en de ontpitte kersen.

 

Ingrediënten

250 gram suiker
– 300 gram bloem
– 2 eetlepels cacaopoeder
– 7 eieren

Vulling:
– 1,2 l. slagroom
– 50 gram suiker + 1 zakje vanillesuiker
– max. 3 zakjes Klopvast/Klop-Fix
– 400 gram zure kersen
– 1/4 liter kersensap (bijvoorbeeld van de zure kersen)
– 4 afgestreken eetlepels maïzena
– 50-100 ml. Kirschwasser of Kirsch

Decoratie:
– Ontpitte kersen uit blik of pot
– Chocolade raspsels

 

 

Recept: smulweb.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*