Chocolade swirl taart

Chocolade swirl taart

Print Friendly, PDF & Email

Deze taart is zo leuk, ik blijf steeds naar het filmpje van Twisted kijken. Geef eens een leuke swirl aan je taartkorst met chocolade. De taart is gevuld met een romige chocolade vulling en smaakt echt naar pure chocolade.Serveer er een lekker bolletje roomijs bij. In plaats van dark chocolade kun je natuurlijk ook melk chocolade nemen. Ik vond de taart best machtig en erg leuk om te maken. Ik vertaalde het recept uit het Engels, ook voor jou.

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Rol een lap bladerdeeg uit en bestrijk deze met de gesmolten boter en zeef hier cacao, vermengd met wat poedersuiker over heen (maar kaneel kan ook).
  3. Rol het bladerdeeg dan stevig op en snijd ze in 1/4 rondjes.
  4. Herhaal dit met de 2e lap bladerdeeg.
  5. Leg een van de lappen bladerdeeg in een mooie taartvorm van 20 cm doorsnede en druk het geheel goed aan, maar zo zodat de rondjes behouden blijven.
  6. Meng in een kom de gesmolten chocolade en de boter en zet dit apart.
  7. In een andere grote kom mix je de eieren, suiker, bloem en vanille en meng dit goed door het chocolademengsel. In het filmpje roeren ze het door elkaar, ik vond dat het mixen beter ging. Giet dit mengsel op het bladerdeeg in de taartvorm.
  8. Leg de andere rol bladerdeeg bovenop het chocolademengsel. De dikte van het bladerdeeg dat bovenop ligt moet ongeveer 1/4 zijn. Druk de randen goed aan en snijd de overtollige taartkorst weg.
  9. Bestrijk de bovenkant gelijkmatig met wat geklopt ei (melk kan ook).
  10. Bak de taart 30-35 minuten in de warme oven tot dat de korst mooi bruin is.

Tips:

  • Er komt steeds cacao aan je handen, was je handen tussendoor en gebruik keukenpapier.
  • Je kunt de taart ook vullen met appels en rozijnen, dan gebruik je in plaats van cacao kaneel in het bladerdeeg.

Ingrediënten

 

  • 350 gram gesmolten chocolade (70% cacao)
  • 150 gram gesmolten boter
  • 6 eieren (L)
  • 30 gram suikerbakkerspoeder
  • 30 gram bloem
  • 1 eetlepel vanille (of een paar druppels vanille essence)
  • 2 kant en klare bladerdeegvellen (groot) + 2 kleine vellen bladerdeeg of zelfgemaakt bladerdeeg
  • 4 eetlepels cacao
  • 4 eetlepels suikerbakkerspoeder
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • Wat geklopt ei om de taart mee te bestrijken

 

 

In plaats van 2 grote bladerdeegvellen had ik er nog 2 extra kleine vellen nodig, en ook 1 extra lepel cacao en suikerbakkerspoeder (deze zijn in mijn recept inbegrepen). In het fimpje worden 3 eetlepels van elk vermeldt.

 

 

Recept en filmpje: Twisted

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*