Chocolade taart zonder meel

Chocolade taart zonder meel

Print Friendly, PDF & Email

Maak deze lekkere chocoladetaart als je liever een taart zonder gluten wil maken. Gluten zit in de meeste graansoorten, waaronder in tarwe, rogge, gerst en spelt. De term glutenallergie wordt veel gebruikt, maar glutenallergie bestaat niet. Je kunt wel allergisch zijn voor tarwe. Dit heet een tarwe-allergie, maar dit komt maar zelden voor (bron: glutenvrij.nl)

Bereiding

  1. Breek de chocolade in stukjes en doe deze in een kom die je op een pan met kokend water zet. Laat de chocola smelten onder voortdurend roeren (au bain-marie)
  2. Mix de boter en de suiker tot een licht en luchtig geheel.
  3. Splits de eieren en voeg de eidooiers toe aan het botermengsel samen met de gemalen amandelen en de gesmolten chocola. Mix dit goed door.
  4. Klop de eiwitten op met een mixer tot ze stijf zijn en voeg dit voorzichtig toe aan het beslag.
  5. Schenk het beslag in een 20 cm ronde ingevette springvorm en bak de cake in een goed voorverwarmde oven van 180 graden Celsius in ongeveer 20 minuten gaar.
  6. Laat de cake ongeveer 15 minuten in de vorm afkoelen alvorens op een schaal te leggen.

 

Ingrediënten

  • 230 gram ongezouten roomboter
  • vloeibare boter (voor het invetten van de vorm)
  • 230 gram pure chocolade, minimaal 70% cacao, fijngehakt
  • 5 eieren, gesplitst
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel bourbon/whiskey
  • een snufje zout

Decoratie:

  • Pure chocolade
  • Verse aardbeien

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*