Chocomuffins (zonder geraffineerde suiker)

Chocomuffins (zonder geraffineerde suiker)

Print Friendly, PDF & Email

Lekkere gezonde chocomuffins zonder geraffineerde suiker. Heb je ze al eens gemaakt? Lekker smullen en toch een beetje opletten. Want 1 muffin van 35 gram is maar 80 calorieën (als je ze toch wil tellen…)

 

In dit kookboek staan gelukkig ook lekkere recepten voor cheesecake, chocoladetaart en chocomuffins.

Aan Rens vroeg ik toestemming om het recept te plaatsen. Haar antwoord was: Dat is helemaal geen probleem. Juist leuk! 

 

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Stop het speltmeel, de cacao, kokosbloemsuiker, wijnsteenbakpoeder en het zeezout in een grote kom.
  3. De rest van de ingrediënten mix je in de blender tot een romig beslag.
  4. Schenk het vervolgens in de grote kom bij het andere beslag en roer het geheel goed door met een garde.
  5. Gebruik een muffintray waarin je leuke papieren caisses stopt.
  6. Schep in elk vormje 2 lepels van het beslag totdat het voor 2/3 gevuld is.
  7. Bak de muffins in 30-35 minuten in de oven.
  8. De muffins zijn gaar als er een vork droog uit komt.

 

Ingrediënten


Voor 8 muffins

  • 200 gram speltmeel
  • 75 gram cacao
  • 120 gram kokosbloesemsuiker (verkrijgbaar bij de betere supermarkt)
  • 1 eetlepel wijnsteenbakpoeder
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 2 bananen
  • 1 ei (L)
  • 175 gram dadels, geweekt en ontpit
  • 90 gram kokosolie
  • 100 ml warm water

Verder nodig:

  • Grote beslagkom
  • Blender
  • Garde
  • Leuke papieren caisses
  • Muffintray

 

 

 

 

 

Recept: Rens Kroes, Powerfood

Foto: Marit Huisman

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*