Cinnamonn rolls (kaneelbroodjes)

Cinnamonn rolls (kaneelbroodjes)

Print Friendly, PDF & Email

Op Facebook zie ik de laatste tijd heel veel filmpjes van cinnamonn rolls voorbij komen, oftewel kaneel broodjes, bestaande uit kaneel, rozijnen en een laag glazuur. Het recept komt oorspronkelijk uit Amerika. Deze kaneelbroodjes zijn heel gemakkelijk om te maken. Begin de dag met zo’n heerlijk zoet warm broodje of neem er een bij de koffie of voor zo tussendoor, heerlijk. En morgen plaats ik een heerlijk recept met een leuke swirl.

 

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Meng de bloem, suiker, het zout en bakpoeder door elkaar.
  3. Voeg daarna de boter en de melk toe en mix tot het deeg mooi glad is.
  4. Rol het deeg nu uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een rechthoekige lap.
  5. Roer de suiker en kaneel door de zachte boter. Bestrijk het deeg goed in met een kwastje met dit suikermengsel en rol het deeg op.
  6. Snijd er rolletjes van ongeveer 2 cm dikte van, en leg ze op de platte kant in een ovenschaal.
  7. Bestrooi met een laagje kaneel en suiker en bak ze in ongeveer 20-25 minuten in de warme oven.

 

Ingrediënten

Dit heb je nodig voor het deeg

  • 275 gram bloem
  • 3 eetlepels fijne suiker
  • 4 theelepels bakpoeder
  • 200 ml melk
  • 3 eetlepels zachte roomboter
  • snufje zout

Of kant-en-klaar croissantdeeg

Voor de vulling

  • 5 eetlepels ongezouten zachte roomboter
  • 250 gram fijne basterdsuiker
  • 3 eetlepels kaneelpoeder

 

En dan nog 6 gemakkelijke Cinnamonn Rolls van Tasty

 

Recept Vrouwonline

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*