Citroen cupcakes met roomkaasfrosting

Citroen cupcakes met roomkaasfrosting

Print Friendly, PDF & Email

Citroen is een van mijn meest favoriete smaken, ik ga altijd op zoek naar de lekkerste citroentaarten en cupcakes. Dit recept heb ik voor jou vertaald vanuit het Engels naar onze mooie Nederlandse taal.

In het recept wordt gebruik gemaakt van shortening.

Shortening is een plantaardig vet dat vaak bij het bakken van muffins en cakes gebruikt wordt. Wij kennen het ook wel als crisco.  Het verschil met boter en margarine is dat het geen vocht bevat en een hoger smeltpunt heeft. Dit maakt het bijzonder geschikt voor beslag dat moet rijzen. Als je dit niet lekker vindt kun je het ook vervangen door boter of margarine.

Bereiding


  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Maak onze lekkere muffinmix volgens aanwijzingen op de verpakking, maar voeg in plaats van water uitgeperste limoen of citroen toe.
  3. Bak de muffins in ongeveer 20 minuten gaar en mooi bruin en laat deze goed afkoelen.

Voor de roomkaas frosting:

  1. In een grote kom, de roomkaas, boter en crisco mixen tot een geheel. Voeg de vanille toe en meng het opnieuw.
  2. Voeg een voor een een kopje suikerbakkerspoeder toe, tot maximaal 8 bekers.
  3. Omdat het glazuur nu heel stijf is kun je het citroensap en 2 eetlepels melk toevoegen.
  4. Meng en controleer de dikheid.
  5. Zo nodig voeg je nog meer suikerbakkerspoeder toe en wat melk totdat het glazuur de gewenste consistentie heeft.
  6. Zet de frosting minimaal een half uur in de koelkast.
  7. Net voordat je de cupcakes serveert, spuit je met een spuitzak en spuitmondje naar keuze een mooie toef op de cupcakes. Als garnering kun je een schijfje citroen of limoen toevoegen.

Ingrediënten

  • 226 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 120 gram crisco (shortening*)
  •  120 gram roomkaas bij kamertemperatuur
  •  ½ eetlepel vanille-extract
  •  8-9 kopjes suikerbakkerspoeder
  •  ½ kopje verse citroensap of limoensap
  • 2-3 eetlepels melk

 

 

Recept: rosebakes.com

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*