Crispy oreokoekjesbotercrème

Crispy oreokoekjesbotercrème

Print Friendly, PDF & Email

Cupcakes met toef oreokoekjesbotercrème

Oreo is een merk van koekjes van de Amerikaanse firma Nabisco, dat voor het eerst op de markt kwam in 1912. Binnen de huidige receptuur, die werd geïntroduceerd in 1952, bestaat het koekje uit twee ronde chocoladekoekjes met daartussen een zachte, zoete, witte vulling (meestal aangeduid als cream of crème). Naast de klassieke variant zijn inmiddels ook variaties hierop te verkrijgen, zoals Oreo-koekjes overgoten met melkchocolade of witte chocolade, versies met dubbele vulling (alleen in de Verenigde Staten), varianten met andere smaken en mini-Oreo’s. De Oreo-koekjes hebben over de jaren een cultstatus bereikt. Er bestaan talloze recepten waarin ze voorkomen, zoals van shakes en taarten. Bron: Wikipedia

Cupcakes met toef oreokoekjesbotercrème

Ingrediënten

Voor botercrème 1 op 1:

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram suikerbakkerspoeder

  • Maak eerst cupcakes volgens aanwijzingen op de verpakking van de muffinmix. Laat de cupcakes afkoelen voor je ze versiert met een sierlijke toef botercrème.

Bereiding

  1. Zorg dat alle producten op kamertemperatuur zijn. Klop de zachter boter tot een smeuïg geheel.
  2. Voeg in delen de poedersuiker toe en mix dit tot een zachte crème.
  3. Voeg na een paar minuten een klein beetje warm water toe volgens aanwijzingen op het etiket van onze botercrèmemix.
  4. Maak de Oreo koekjes helemaal fijn. Je kunt de koekjes in een theedoek wikkelen en hier met een deegroller overheen rollen.
  5. Zo worden de koekjes goed fijn zodat ze geschikt zijn voor in de botercrème.
  6. Voeg, zodra de botercrème helemaal klaar is, de koek kruimels toe.
  7. Als je de botercrème niet meteen wilt gebruiken, dan kun je beter even wachten met het toevoegen van de koekkruimels zodat ze lekker knapperig blijven.
  8. Nu kun je de cupcakes versieren met een lekkere topping.

Oreo koekjes fijn malen

Crispy oreovulling in taart

  • Ook heel lekker is om deze lekkere botercrème oreokoekjes gebruiken als vulling in de taart. Wel goed afsmeren met botercrème 1 op 1.
  • Want anders zie je de kruimels van de koekjes in de botercrème door het marsepein of fondant heen.

Vulling basis botercrème in taart

  1. Meng 100 gram mix, 100 gram gezeefde poedersuiker en 230 ml lauw water met een garde tot een gelijkmatig mengsel.
  2. Laat 10 min. rusten.
  3. Mix 250 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur in circa 2 min. goed los.
  4. Voeg het mengel in gedeeltes toe en mix het geheel 1 minuut op de hoogste snelheid, schraap de randen goed schoon zodat alle boter goed wordt opgenomen.
  5. Nog 2 minuten opkloppen op de hoogste snelheid en de botercrème is klaar voor gebruik.
  6. Hier voeg je dan de verkruimelde (oreo) koekjes aan toe. Bij een taart voor volwassenen kun je er ook nog een lekkere likeur naar smaak aan toevoegen.
  7. Bij een taart voor kinderen kun je er ook nog chocolade naar smaak aan toevoegen.

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*