Een lekkere bavaroise maken

Een lekkere bavaroise maken

Print Friendly, PDF & Email

Een lekkere luchtige bavaroise kun je heel goed zelf maken. Daarna kun je er eindeloos in varieren en elke smaak gebruiken die jij lekker vindt. En er is weer volop vers fruit te koop. Natuurlijk kun je ook diepvriesfruit hier voor gebruiken, maar dat is minder lekker. Laat het diepvriesfruit dan wel goed uitlekken in een grote zeef.

 

Welke smaken zijn lekker door de bavaroise

  • Bloedsinaasappelsap (heel erg lekker!)
  • Frambozen, aardbeien, ananas, bosvrucht of banaan (pureren)
  • Bramen (goed zeven en pureren vanwege de pitjes)
  • Citroen- of limoensap
  • Mokka
  • Koffie
  • Hazelnoot
  • Naturel
  • Jouw eigen smaak
vers fruit

 

Bereiding

  1. Leg de gelatineblaadjes in een schone kom met koud water en laat deze minimaal 5 minuten inweken.
  2. Stop de eieren en de suiker in een kom en roer met een garde tot je een schuimend mengsel krijgt.
  3. Voeg dan het in stukjes gesneden fruit toe en pureer met de mixer tot alles goed vermengd is.
  4. Klop de slagroom in een andere kom lobbig en spatel het vervolgens door het fruitmengsel (zodat de lucht behouden blijft).
  5. Knijp de gelatineblaadjes uit, doe een eetlepel van het fruitmengsel in een pannetje op een laag vuurtje en los er de gelatine in op.
  6. Roer dit goed totdat alles is gesmolten.
  7. Voeg dan de gelatine bij de bavaroise. Nog een keer goed mengen en de bavarois in schaaltjes gieten.
  8. Laat de bavaroise opstijven in de koelkast voordat je deze gaat verwerken in een taart.

 

Ingrediënten

  • 300 gram vers fruit
  • 300 ml slagroom,
  • 3 eieren (L),
  • 45 gram fijne suiker
  • 5 blaadjes gelatine

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*