Eiwitglazuur recept: koekjes decoreren

Eiwitglazuur recept: koekjes decoreren

Print Friendly, PDF & Email

Een van de leukste taartboeken is het handboek taartdecoraties van Lindy Smith. Meer dan 80 projecten, voor gelaagde taarten, scheve taarten, minitaarten, cupcakes en koekjes. Ontdek alles wat je moet weten om feestelijke taarten te maken die mooi en uniek zijn.
Lindy Smith, bekend deskundige op het gebied van taartdecoratie, laat meer dan 150 stapsgewijze technieken zien, van bakken tot decoreren.Dit boek bevat belangrijke tips en adviezen voor alle niveaus, van beginners tot professionals op het gebied van taartdecoratie.

Gebruik eiwitglazuur voor stencils en om fijne details te spuiten op lekkere zelfgemaakte koekjes.

 

 

Recept voor snel eiwitglazuur

Ingrediënten

  • 1 groot eiwit (pas op voor salmonellagevaar bij kinderen, zieken en zwangeren, dan kun je beter gedroogd eiwitpoeder gebruiken)
  • 250 gram poedersuiker, gezeefd

Bereiding

  1. Doe het eiwit in een kom en klop het licht.
  2. Klop dan geleidelijk de poedersuiker er door tot een stevig en glanzend glazuur ontstaat.

 

Professioneel eiwitglazuur

Ingrediënten

 

  • 90 gram eiwit (circa 3 eiwitten of het equivalent van gedroogd eiwitpoeder
  • 450 gram poedersuiker, gezeefd
  • 5-7 druppels citroensap (bij vers eiwit)


Bereiding

  1. Splits de eieren een dag van te voren, haal ze door een fijne (thee)zeef, dek ze af en laat ze in de koelkast stevig worden.
  2. Doe ze in de kom van een keukenmixer, roer de poedersuiker erdoor en voeg het citroensap toe.
  3. Klop het geheel zo langzaam mogelijk 10-20 minuten, tot het glazuur lobbig wordt. Hoe lang dit duurt, hangt af van de mixer. Meng niet te lang: test dit door een beetje glazuur uit de kom te nemen. Als er een piek ontstaat die licht ombuigt, is de juiste consistentie bereikt.
  4. Bewaar het glazuur in een koelkastdoos en bedek het oppervlak met plastic folie en dan met een schone vochtige doek tegen uitdrogen. Sluit de doos en zet hem in de koelkast.

Tip: Laat het eiwitglazuur voor het beste resultaat weer op kamertemperatuur komen voordat u het gaat gebruiken.

Je kunt ook gebruik maken royal icing verkrijgbaar in veel winkels.

Royal Icing:

Stevig glazuur dat geheel uithardt, om decoraties mee te spuiten en koekjes te glazuren.

  1. Bereidingswijze: zeef 500 gram mix en meng dit met 60 ml water voor een Royal Icing in stijve consistentie.
  2. Klop de mix en het water ca. 7-10 minuten rustig door elkaar tot de icing goed wit is, het niet meer glanst en er pieken getrokken kunnen worden die niet teruglopen.
  3. Pas bij een handmixer op voor het vastlopen van de mixer!
  4. Om te verdunnen: per 200 gram gemaakte Royal Icing, 1 theelepel water toevoegen voor medium consistentie, of 2 theelepels water toevoegen voor dunne consistentie.

Koekjes bewaren:

Als je veel koekjes versiert met eiwitglazuur of met royal icing, bewaar de koekjes dan in een (luchtdichte) trommel; stapel ze op met keukenpapier er tussen.

 

 

 

 

Recept:  Lindy Smith

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*