Amerikaanse en Engelse bakmaten

Amerikaanse en Engelse bakmaten

Print Friendly, PDF & Email

Omdat ik regelmatig Engelse en Amerikaanse recepten plaats, krijg ik hier vaak vragen over. Want wat is nu precies een cup en hoeveel gram is een halve cup? Hoe zit het met oventemperaturen? In Amerika hebben ze andere meeteenheden dan in Nederland, daar gebruiken ze cups en spoons. Het lastige is dat 1 cup bloem, niet net zo veel weegt als een cup suiker. Een setje measuring cups en spoons kun je tegenwoordig heel goedkoop krijgen bij allerlei bakwinkels of bij de betere supermarkten. Als je geen setje measuring cups en spoons in huis hebt, is onderstaande tabel heel handig. Maak daarnaast gebruik van google translate om het recept te vertalen, voor de ingrediënten maak je gebruik van onze handige tabellen.

Cups in Ml

  • 1 theaspoon (theelepel) 5 ml
  • 1 tablespoon (eetlepel) 15 ml
  • 1 cup 240 ml
  • 3/4 cup 180 ml
  • 2/3 cup 160 ml
  • 1/2 cup 120 ml
  • 1/3 cup 80 ml
  • 1/4 cup 60 ml

Stick:

  • 1 stick = 113 gram

 

1 teaspoon

5 mL

1 tablespoon or 1/2 fluid ounce

15 mL

1 fluid ounce or 1/8 cup

30 mL

1/4 cup or 2 fluid ounces

60 mL

1/3 cup

80 mL

1/2 cup or 4 fluid ounces

120 mL

2/3 cup

160 mL

3/4 cup or 6 fluid ounces

180 mL

1 cup or 8 fluid ounces or half a pint

240 mL

1 1/2 cups or 12 fluid ounces

350 mL

2 cups or 1 pint or 16 fluid ounces

475 mL

3 cups or 1 1/2 pints

700 mL

4 cups or 2 pints or 1 quart

950 mL

4 quarts or 1 gallon

3.8 L

 

1 cup heeft een inhoud van 240 ml
2 cups (ongeklopte) slagroom = dus 480 ml.

Er is verschil tussen de Amerikaanse en Engelse vloeibare maten:

Amerikaanse pint = 500 ml of 16 fl oz
Engelse pint = 600 ml of 20 fl oz

Waarbij ‘fl oz’ staat voor ‘fluid ounce’, dit is voor Engelse recepten dus 30 ml.

Cups in Grammen

1 cup ¾ cup cup ½ cup cup ¼ cup 1 tablespoon
Bloem & Meel 130 gr 96 gr 86 gr 65 gr 43 gr 32 gr 8 gr
Suiker 200 gr 150 gr 130 gr 100 gr 65 gr 50 gr 12,5 gr
Bruine suiker 180 gr 135 gr 120 gr 90 gr 60 gr 45 gr 11,5 gr
Maïzena 120 gr 90 gr 80 gr 60 gr 40 gr 30 gr 15 gr
Havermout 90 gr 65 gr 60 gr 45 gr 30 gr 22 gr 6 gr
Boter 240 gr 180 gr 160 gr 120 gr 80 gr 60 gr 15 gr
Gehakt fruit 150 gr 110 gr 100 gr 75 gr 50 gr 40 gr 10 gr
Noten gehakt 150 gr 110 gr 100 gr 75 gr 50 gr 40 gr 10 gr
Noten gemalen 120 gr 90 gr 80 gr 60 gr 40 gr 30 gr 7,5 gr
Honing 340 gr 255 gr 227 gr 170 gr 113 gr 22 gr 21 gr
Cacao 100 gr 75 gr 66 gr 50 gr 33 gr 25 gr 6 gr
Chocolade druppels 160 gr 120 gr 106 gr 80 gr 53 gr 40 gr 10 gr
Vegetable shortening (crisco) 190 gr 140 gr 125 gr 95 gr 65 gr 48 gr 24 gr

 

Omrekenen van Fahrenheit naar Celsius

200F = 100 C
250 F = 120 C
275 F = 140 C
300 F = 150 C
325 F = 160 C
350 F = 180 C
375 F = 190 C
400 F = 200 C
425 F = 220 C

 

measuring tablespoon overzicht

 

Tot slot de verschillende benamingen van suiker

Caster of castor sugar is de Britse benaming voor fijne kristalsuiker
De Amerikanen noemen dit superfine sugar 

Icing sugar is poedersuiker om glazuur oftewel icing van te maken.
De naam Confectioner’s sugar gebruiken ze hier ook wel eens voor.

Granulated sugar is onze gewone kristalsuiker

Cane sugar of Demerara is rietsuiker

Brown sugar of Moscovado is een suiker met melassestroop en is hier in Nederland nauwelijks te koop. Je kunt hiervoor rietsuiker nemen met een klein deel tafelstroop. Basterdsuiker trekt vocht aan en is daarom niet altijd geschikt als vervanger.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*