Fluweelzacht chocolade bananenbrood

Fluweelzacht chocolade bananenbrood

Print Friendly, PDF & Email

Regelmatig zie ik op social media lekkere recepten voorbij komen. Vorige week zag ik een heel lekker recept van chocolade bananencake, van Sweet and Savory Meals Aan de auteur, Catalina Castravet vroeg ik toestemming om het recept in het Nederlands te vertalen voor jullie. Natuurlijk heb ik het recept ook gemaakt, De cake smaakt heerlijk romig en fluweelzacht, ook vanwege de vulling met echte chocolade. In het recept heb ik wat minder suiker gebruikt.

Reactie van Catalina

Thank you for contacting me. You can use a photo of my recipe, you can put the recipe only in Dutch, not the English version and please link back to me as the source. I love your website, so many delicious cakes! Yum!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Spray een springvorm in met wat boter en zet apart.
  3. In een middelgrote kom meng je de bloem, cacao poeder, bakpoeder, en zeezout. Meng dit goed door elkaar en zeef het mengsel. Zet apart.
  4. In een grote kom plet je de rijpe bananen met een vork, totdat deze geen stukjes meer bevat. Voeg de licht gekoelde boter en olie toe en roer dit totdat alles goed is opgenomen.
  5. Roer de bruine suiker, ei en vanille extract totdat het  goed is vermengd.
  6. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten, en roer dit mengsel voorzichtig door. Niet te lang roeren!
  7. Voeg hier aan toe 120 gram chocolade stukjes en fijngestampte walnoten.
  8. Giet het beslag voorzichtig met behulp van een spatel in de springvorm en strooi het restant van de chocolade (40 gram) op de bovenkant van het beslag.
  9. Bak de cake in 50 tot 60 minuten of totdat er een schone vork er bijna droog (prik in het midden van de cake) uit komt.
  10. Check de cake als je deze 50 minuten gebakken hebt, en check deze vervolgens elke 4 minuten, totdat deze goed gaar is.
  11. Als de cake goed gaar is, kan deze na 15 minuten uit de bakvorm.
  12. Maak de zijkanten van de cake voorzichtig los met een mesje, haal de cake uit de vorm en laat je het vervolgens afkoelen op een taartrooster.
  13. Snijd de cake in lekkere plakken en eet smakelijk!

 

 

Ingrediënten

  • 130 gram volkoren bloem
  • 50 gram cacao
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zeezout
  • 2 of 3 grote overrijpe bananen
  • 1 ei (L)
  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 50 cc olijfolie
  • 180 gram bruine suiker ( ik gebruikte 150 gram en dat was zoet genoeg)
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 160 gram chocolade stukjes (ik gebruikte pure hagelslag)
  • 75 gram stukjes walnoot

 

Recept en foto: Sweet and Savory Meals

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*