Frambozen botercreme

Frambozen botercreme

Print Friendly, PDF & Email

Toen ik nog workshops gaf, leerden mijn cursisten van mij dat je een botercreme kunt maken die niet zo zoet is.  Een mooie taart moet ook lekker zijn, is mijn motto. Vandaag alvast een lekker recept met verse frambozen botercreme. Verse aardbeien kunnen natuurlijk ook, verse ingrediënten smaken nog beter dan een essence uit een flesje. Als je geen vers fruit kunt vinden, is dat een goede vervanging.

Bereiding


  1. Meng de suiker en boter in een grote beslagkom en mix alles op een lage snelheid.
  2. Mix het geheel totdat het goed vermengd is en mix het daarna nog 3 minuten om een middelmatige snelheid.
  3. Pureer in een blender een half bakje verse frambozen en voeg deze toe aan de botercreme.
  4. De frambozen geven een prachtige roze kleur aan de botercreme, je hoeft dus geen kleurstof toe te voegen.
  5. Mix de botercreme nu minimaal 5 minuten op hoge snelheid.

*Afhankelijk van je smaak en dikte kun je de hoeveelheid suiker en room aanpassen.

 

slider.frambozenbotercreme.maakeentaart

Voor gebruik

  1. Laat het op kamertemperatuur komen en mix het geheel opnieuw in een grote beslagkom.
  2. Voeg 1 of 2 eetlepels suikerbakkerspoeder toe om het geheel wat dikker te maken.

Bewaren

  1. Je kunt de botercreme een paar dagen bewaren in de koelkast totdat je het gaat gebruiken (1-3 dagen).
  2. Als je de botercreme uit de koeling haalt, voor gebruik eerst op kamertemperatuur laten komen.
  3. De beste methode is om de botercreme op de dag van gebruik te maken.
  4. Gebruik goed afgekoelde cupcakes voordat je de botercreme gaat aanbrengen.
  5. In de vriezer kun je deze botercreme ongeveer 3 maanden bewaren.

Ingrediënten

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 230 gram suikerbakkerspoeder
  • 1/2 bakje verse frambozen
  • 2 theelepels vanille extract
  • 1 of 2 eetlepels room

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*