Glutenvrije koekjes bakken voor Kerst

Glutenvrije koekjes bakken voor Kerst

Print Friendly, PDF & Email

Nog maar 51 dagen en dan is het Kerst. Wat gaat de tijd toch snel. Deze lekkere koekjes zijn helemaal niet moeilijk om te maken, (speciaal voor Kerst) en voor onze fans die de voorkeur geven aan glutenvrij!

 

Bereiding


  1. Zeef de bloem in een grote pan en voeg daaraan de suiker, het bakpoeder, de eieren, olie, het zout, de aroma en de geraspte citroenschil toe.
  2. Meng alles goed door elkaar heen en laat het ongeveer 10 minuten rusten. (Bedek de pan met een schone theedoek).
  3. Rol dan het deeg uit op een met wat bloem bestoven werkblad met een deegroller tot een dikte van ongeveer 2 mm.
  4. Steek met verschillende (kerst) vormpjes koekjes hier van uit en leg deze op de bakplaat.
  5. Of maak vierkante koekjes precies op de maat van de stempel van impressit (rudolph) en steek Rudolph hier op uit.
  6. Bak de koekjes in het midden van de oven in ongeveer 10 minuten goudbruin.
  7. Trek de koekjes voorzichtig van het bakpapier en laat ze afkoelen.

Ingrediënten

  • 500 gram Kuchen en Kekse Mix C (van bijv. Schar)
  • 200 g suiker
  • 200 gram citroenrasp
  • 1 pakje bakpoeder van dr. Oetker (glutenvrij)
  • 2 eieren
  • 220 gram maisolie
  • snufje zout

 

 

 

In dossier vetten en olien van het gezondheidsplein lees je meer over maisolie en wat het inhoudt. Maïsolie bevat veel onverzadigde vetten, die een gunstig effect hebben op het cholesterol. Het grootste deel van de onverzadigde vetten uit maïsolie bestaat uit linolzuur.

 

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*