Glutenvrije oliebollen

Glutenvrije oliebollen

Print Friendly, PDF & Email

Kun je niet tegen gluten, maak dan dit lekkere recept van glutenvrije oliebollen, dan kun jij ook genieten van de jaarwisseling. Morgen plaats ik ook een recept van glutenvrije appelbeignets.

Bereiding

  1. Was de rozijnen en laat ze uitlekken.
  2. Meng de gist aan met de helft van het lauwwarme water en voeg de suiker toe (of verwerk de gedroogde gist volgens de aanwijzingen op de verpakking).
  3. Zeef de bloem met een beetje zout in een kom en maak een kuiltje in het midden.
  4. Schenk het gistmengsel en de rest van het lauwwarme water in het kuiltje.
  5. Roer vanuit het midden alles tot een glad beslag is ontstaan. Het beslag moet in stukken van een lepel vallen. Voeg eventueel nog wat water toe.
  6. Schil de appel en snijd hem in kleine blokjes.
  7. Meng de rozijnen en de appelblokjes door het beslag.
  8. Laat het beslag afgedekt op een warme plaats 1 uur rijzen.
  9. Verhit de olie in een pan tot circa 175° C.
  10. Doop twee lepels of een ijsschep in de olie. Schep het beslag met de lepel in de hete olie.
  11. Frituur de oliebollen in 6-8 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege.
  12. Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie.
  13. Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier.
  14. Bestrooi ze naar smaak met suikerbakkerspoeder, eventueel vermengd met kaneel.
  15. Gebruik altijd vulling in oliebollen, dat houdt het deeg luchtig.

Wil je lekkere oliebollen maken waarin bier verwerkt is (toch wel het lekkerste hoor!) maak dan het recept van Voedzo

 

Ingrediënten

  • 100 gram rozijnen
  • 12 gram verse gist of ½ zakje gedroogde gist
  • ± 2,25 dl water
  • 1 theelepel suiker
  • 250 gram glutenvrij meel of 125 gram rijstebloem en 125 gram boekweitmeel
  • 1 appel
  • Olie
  • Poedersuiker
  • Kaneel

Recept: voedingscentrum.nl

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*