Halloween appels in chocolade

Halloween appels in chocolade

Print Friendly, PDF & Email

Hoe maak je van die lekkere en redelijk gezonde appels overgoten met lekkere romige chocolade?  Maak ons recep en trakteer ze niet alleen met Halloween, maar …en voor je het weet zijn ze op!

Halloween is een feestdag die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt.

Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes en roepen trick or treat, waarbij de keuze wordt gegeven tussen een plagerijtje uithalen of iets lekkers (meestal snoep) krijgen. De bewoners geven de kinderen dan snoepjes. Jonge volwassenen gaan soms naar Halloweenfeesten. In Nederland en België wordt er steeds meer aandacht besteed aan het Halloweenfeest/Allerheiligenavond. Dit gebeurt meestal in de vorm van langs de deuren gaan en snoep ophalen en steeds meer door Halloween-feesten en het versieren van huizen. Veel lagere scholen organiseren een zogenaamde trick-or-treat-tocht, waarbij de kinderen (veelal onder begeleiding van oudere) verkleed langs de deuren gaan. De bedoeling is om diegene die opendoet een beetje bang te maken. Vaak heeft de bewoner dan snoep in huis, waaruit de kinderen kunnen kiezen. De huizen die deelnemen, zijn steeds meer herkenbaar door zichtbare Halloweenversieringen. Sinds 1992 zijn deze artikelen steeds meer in de betere feestwinkels te verkrijgen en de laatste jaren is het een niet weg te denken handel voor deze groep winkels. In sommige delen van Nederland en België is rond deze tijd het van oorsprong katholieke Sint-Maartenfeest populairder onder jongeren (van alle gezindten). In België en Nederland wordt Halloween ook gevierd in pretparken. Bron: Wikipedia

 

Bereiding

 1. De houten pennen via de stamzijde door het hart van de appel steken.
 2. Geroosterde pinda’s en smarties op 2 verschillende borden leggen. Apart zetten.
 3. De chocolade in een metalen of glazen kom in een pan met zacht kokend water zetten (au bain marie). Onder voortdurend roeren voorzichtig laten smelten.
 4. Haal de kom van het vuur en zet deze op het aanrecht.
 5. De appels in de gesmolten chocolade dippen en ronddraaien zodat ze een egaal laagje krijgen.
 6. In de smarties en pinda’s rollen of dippen en vervolgens op een stuk vetvrij papier zetten. Herhaal dit met de rest van de appels.
 7. Laat de chocolade op kamertemperatuur hard worden (in ongeveer 20 minuten), voordat je de appels serveert.

Eet smakelijk.

 

Ingrediënten

 • 6 Granny Smith appels
 • 300 gram gesmolten chocolade (melk of puur naar keuze)
 • 6 houten stokjes (zoals voor ijslollies)
 • 4 pakjes (100 gr) zachte botertoffees
 • 2 eetlepels water
 • 1/2 tl vanille-extract
 • Smarties, of pindastukjes naar keuze.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*