Hoe maak je de lekkerste botercrème

Hoe maak je de lekkerste botercrème

Print Friendly, PDF & Email

Er is niets vervelender dan mierzoete taarten. De beste manier om deze niet te eten is om ze zelf te maken, met botercrème die heel erg lekker is. Mijn cursisten die ik taart heb leren maken weten dat ik mijn botercrème altijd iets minder zoet maak, omdat de toplaag marsepein of fondant al zoet genoeg is. Ik ben altijd op zoek naar lekkere botercrèmes, hieronder een van de lekkerste recepten die ik tegen kwam op internet en graag met je deel:

Bereiding

 

  1. Meng de suiker en boter in een grote beslagkom en mix alles op een lage snelheid.
  2. Mix het geheel totdat het goed vermengd is en mix het daarna nog 3 minuten om een middelmatige snelheid.
  3. Voeg het zout, vanille en room toe en mix dit mengsel nog 1 minuut op een wat hogere snelheid.

*Afhankelijk van je smaak en dikte kun je de hoeveelheid suiker en room aanpassen.

Bewaren:

Stop de frosting in een luchtdichte bak en bewaar het in de koelkast (maximaal 1 week). Je kunt het ook invriezen, maar maximaal 3 maanden.

Voor gebruik:

Laat het op kamertemperatuur komen en mix het geheel opnieuw in een grote beslagkom. Voeg 1 of 2 eetlepels suikerbakkerspoeder toe om het geheel wat dikker te maken.

Ingrediënten

  • 375 gram suikerbakkerspoeder
  • 227 gram ongezouten roomboter (kamerthemperatuur)
  • 1/4 theelepel zout
  • 2 theelepels vanilla extract
  • 1 of 2 eetlepels room

 

Meer smaakvariaties:

Nutella

Voeg 125 gram Nutella toe en 475 gram suikerbakkerspoeder.

Kahlua

Voeg 80 gram pure cacao poeder toe en 120 cc Kahlua in plaats van de room.

Aardbeien

Voeg 80 gram pitloze aardbeienjam toe en een paar druppels rode kleurstof.

Mokka

Voeg 80 gram pure cacao poeder toe en 2 theelepels instant espresso poeder.

 

Note: ik heb dit recept zelf ook gemaakt, maar mijn voorkeur is iets minder suiker dus 240 gram boter en 220 gram suikerbakkerspoeder. Als smaakje had ik 80 gram pure cacao poeder en 2 theelepels instant espresso poeder toegevoegd, erg lekkere mokkasmaak. En zeker de moeite waard om te proberen!

 

Recept handletheheat.com

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.