HOWTO: Babyschoentjes maken

HOWTO: Babyschoentjes maken

Print Friendly, PDF & Email

Een van onze meest opgevraagde patronen is die van het babyschoentje. Bijna dagelijks ontvang ik een mail met het verzoek om het patroon toe te sturen. Laatst ontving ik van Janneke een leuke mail terug met haar foto’s, van haar eigengemaakte babyblauwe babyschoentjes. Ze zagen er prachtig uit!  Dat vind ik nou weer leuk, om het resultaat terug te zien, of een reactie te horen van jou!

Deze leuke babyschoentjes lijken net echt en zijn een geweldige versiering op een taart voor een pasgeboren baby. Volg de instructies om deze kleurrijke schoentjes te maken! Het sjabloon stel ik gratis beschikbaar, stuur hiervoor een mail o.v.v. sjabloon babyschoen naar: info@maakeentaart.nl

DSCF5921 DSCF5919 DSCF5924 DSCF5923 DSCF5943 DSCF5942 DSCF5944 DSCF5945 DSCF5946 DSCF5947 DSCF5948 DSCF5941

Ingrediënten


 1. 200 gram Gekleurd fondant (limegroen) en 100 gram witte fondant
 2. Tylose
 3. Tyloselijm
 4. Naald en garen
 5. Uitsteker voor versiering: bloem of ster
 6. PME design wheeler
 7. Sjabloon voor de schoentjes (verkrijgbaar via info@maakeentaart.nl )

Bereiding

 1. Alle onderdelen 2x uitknippen. Gekleurde fondant vermengen met tyloselijm en 1 nachtje laten rusten in een goed afgesloten diepvrieszak.
 2. Op foto 3 zie je welke onderdelen gekleurd moeten zijn. Daarna steeds met een beetje lijm de onderdelen in elkaar zetten. Maak gebruik van onze design wheeler om mooie stiksels te maken op het schoentje en gebruik dit op de achterkant van de schoen, en op de lange en korte strook.
 3. Bevestig de lange strook langs het schoentje met het stiksel naar beneden.
 4. Het schoentje kun je nog versieren met een sterretje of een bloemetje.
 5. Ook de afgeronde witte kant van de schoentjes kun je bewerken met de design wheeler. Maak 2 schoentjes en steek voorzichtig met een naald en garen door de gaatjes van de schoentjes en rijg deze zoals dat in een schoentje hoort. Doe dit ook met de andere schoen.
 6. Voor een uitgebreide how to met foto’s klik je hier

KLAAR!

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*