Howto drip cake

Howto drip cake

Print Friendly, PDF & Email

Howto drip cake

Drip cake, een van de populairste taarten van dit moment. We kunnen maar niet genoeg krijgen van de met botercreme besmeerde gekleurde taarten waar de chocolade van af druipt. Meestal wordt er ganache gebruikt omdat deze beter vloeibaar is dan gewone gesmolten chocolade.

Botercreme maken:

  • Mix de boter of de margarine zacht.
  • Zeef de suikerbakkerspoeder en voeg deze toe.
  • Mix minimaal 10 minuten.
  • Voeg naar keuze een smaakje toe en voeg wat kleurstof toe naar keuze.

Tips:

  • Gebruik een luchtige cake of een biscuit als cake en laat deze goed afkoelen voordat je deze vult en afsmeert met botercreme.
  • Als je de cake hebt afgesmeerd met een kleurige botercreme zet deze dan in de koelkast om goed op te stijven.
  • Haal de cake uit de koelkast en strijk deze nogmaals af met botercreme, zet de cake terug in de koelkast.
  • Maak je paletmes warm onder de hete kraan en droog deze af en strijk nogmaals de taart goed af.
  • Strijk de cake daarna goed af met een siliconen krabber of met het paletmes.
  • De cake is klaar voor gebruik.
  • Heel handig om je drip over je cake te laten druppelen is als je de drip in een melkkannetje schenkt, maar je kunt ook gebruik maken van spuitzakken.

Verschillende soorten drip:

Ganache maken:

Voor een glanslaag over je taart: 1 deel slagroom en 3 delen witte chocolade.

Bij pure chocolade is de verhouding anders: 1 deel slagroom en 2 delen pure chocolade callets. (Bijv. 2 dl slagroom en 400 gram callets van Callebout). Ongeklopte slagroom aan de kook brengen, zodra het net niet kookt van het vuur afhalen. De chocolade callets (het lekkerste is Callebout, maar kookchocolade kan ook) er door heen roeren, en wachten totdat alle klontjes gesmolten zijn door goed te roeren. Als het mengsel redelijk afgekoeld maar nog wel wat warm is, de cake hiermee bestrijken en over de randen laten lopen.

Karamel saus:

  • Stop de suiker, stroop, en het water in een kleine pan en zet deze op een hoog vuur.
  • Breng het suikermengsel aan de kook en kook zonder te roeren tot het mengsel ongeveer 350 graden is.
  • Zodra het deze temperatuur bereikt wordt het amberkleurig, haal het daarna van het vuur.
  • Klop het mengsel voorzichtig in de room, let op het mengsel kan spatten! Klop de boter erbij tot het gesmolten is.
  • Laat het afkoelen zodat het iets dikker wordt.
  • Zodra de karamelsaus iets is afgekoeld, is het dik genoeg om te gebruiken als drip.
  • Giet het in een melkkannetje.
  • Laat het over de randen van de cake heen druppelen en gebruik het ook om de popcorn op zijn plaats te houden.

Dip sinas:

Dip sinas is een heerlijke crème, de lekkerste frosting, kleurrijke coating en de mooiste decoratie. Met de dip coating sinas maakt u de mooiste creaties en brengt u kleur in uw assortiment. Ideaal om te variëren. De dip is een veelgebruikte doorhaal coating. Zeer geschikt om een product in te dopen of te dippen.

  • Plaats het bakje zonder deksel in de magnetron en verwarm langzaam op 600 watt tot het vloeibaar is.
  • Laat de dip niet te heet worden dit maakt de dip te dun om te gebruiken.
  • De dip kan steeds opnieuw worden verwarmd.
  • De dip droogt iets langzamer dan echte coating (candy melts) maar is erg makkelijk in gebruik, smaakt en ruikt heerlijk naar sinaasappel.
slider drip cake. maakeentaart
Foto: maakeentaart

Candy melts in allerlei kleuren en lekkere smaken:

  • Doe de melts in een voor de magnetron geschikte kom.
  • Smelt op maximaal vermogen (±800W) in de magnetron.
  • Roer elke 15/20 seconden de chocolade goed door, zodat de temperatuur zich gelijkmatig verspreidt.
  • Stop met verwarmen zodra de chocolade bijna volledig gesmolten is.
  • Blijf roeren totdat de chocolade opgelost is.
  • Let op dat er geen water bij komt!

Boven op je drip cake:

Als je de drip over de cake hebt gegoten, maak de cake dan op met de decoratie, als de drip nog vochtig is, zodoende heb je geen eetbare lijm nodig.

  • Macarons, of andere lekkere en mooie koekjes
  • Snoepgoed
  • (mini) Marshmallows
  • Vers fruit, vooral aardbeien met kroontjes zijn erg mooi, zeker in combinatie met chocolade ganache
  • Een bolletje botercreme met daarop een ijshoorntje
  • Popcorn, daarna gedust in allerlei kleuren
  • Chocolade
  • Chocolade koekjes
  • Merengue schuimpjes
  • Engelse drop
  • ??

 

chocolate-covered-strawberry-cake-8
Foto: sugarhero
caramelpopcorncakerecipewithbrownbuttercakeandpeanutbutterfrosting
Foto: www.stylesweetca.com

 

Karamel popcorn maak je zo:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Roer de popcorn en pinda’s door elkaar. Spreid deze uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • Smelt in een middelgrote steelpan de boter op middelhoog vuur.
  • Roer de ahorn siroop en suiker door elkaar met een houten lepel.
  • Verwarm het mengsel voorzichtig en breng al roerende aan de kook.
  • Kook dit mengsel ongeveer 4 minuten. Haal het daarna van het vuur af en voeg het zout, bakpoeder, kaneel en vanille extract toe.
  • Giet de karamel gelijkmatig over het popcornmengsel op de bakplaat.
  • Bak het in een gelijkmatige laag in de oven in ongeveer 45 minuten. Roer daarbij elke 15 minuten de popcornlaag om.
  • Haal het daarna uit de oven en laat het goed afkoelen.
  • Stapel het op de top van je dripcake. Schenk er ter decoratie nog wat siroop over heen.

 

 

 

Recepten van karamel saus en karamel popcorn: www.stylesweetca.com

 

 

 

One Comment

  1. Pingback: Courtney

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*