Koekjes bakken voor Pasen

Koekjes bakken voor Pasen

Print Friendly, PDF & Email

Als je zelf koekjes wil maken, om ze daarna te decoreren, moet je natuurlijk wel een recept hebben waarbij de koekjes hun vorm behouden en tijdens het bakken niet te veel uitlopen. Onderstaand recept is een voorbeeld. Volg de tips op om steeds weer verse en smakelijke koekjes te krijgen. Gebruik een mooie konijnen- of paashaasuitsteker en maak deze lekkere koekjes.

 

Bereiding


  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Stop het ei met de andere ingredienten in een grote kom.
  3. Meng alles goed door tot dat er een deegbal ontstaat.
  4. Doe het deeg in een plastic zak en zet deze 30 minuten in de koelkast.
  5. Rol het deeg daarna op een met licht bestoven oppervlak uit tot 4 mm dik met een deegroller en steek hiervan hartjes uit.
  6. Gebruik al het deeg door de resten licht te kneden en weer uit te rollen.
  7. Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze in 15- 20 minuten totdat ze licht gekleurd zijn en stevig maar niet knapperig.
  8. Laat de koekjes ongeveer 2 minuten op de bakplaat liggen en laat ze daarna op een taartrooster goed afkoelen.

Tips voor geslaagde koekjes

  1. Gebruik alleen verse ingrediënten.
  2. Gebruik ongezouten roomboter, want margarine en halvarine kunnen de consistentie van het deeg veranderen. Met boter krijgen de koekjes meer smaak.
  3. Meng de droge ingrediënten grondig door elkaar voordat er vloeibare ingrediënten aan toe worden gevoegd.
  4. Meng het deeg niet te lang, anders wordt het taai.
  5. Laat wat ruimte tussen de uitgestoken koekjes op de bakplaat zodat ze nog wat kunnen uitzetten.
  6. Probeer koekjes van gelijke grootte te maken zodat kleinere koekjes niet te lang in de oven staan.
  7. Houd de baktijd goed in de gaten.
  8. Laat de koekjes goed afkoelen op een taartrooster.
  9. Je kunt deze koekjes 3 dagen van te voren maken, en bewaren in een goed afgesloten trommel.
  10. Maak ze maximaal 1 maand van te voren en bewaar ze ongedecoreerd in een diepvriesdoos in de vriezer.

 

Om deze koekjes mooi te decoreren, kun je ons recept voor eiwitglazuur gebruiken.

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram (volkoren) bloem

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*