Cupcakes met roomkaas frosting

Cupcakes met roomkaas frosting

Print Friendly, PDF & Email

Als je ooit een cupcake wilt eten voor je ontbijt, dan is dit je kans. De koffiesmaak is niet overweldigend maar juist heel subtiel. De roomkaas fungeert als koffiemelk, deze cupcakes zijn heel erg lekker. Op internet kwam ik dit lekkere Engelse recept voor cupcakes met zo’n heerlijke toef er op, en heb ik het recept speciaal voor jou vertaald.

 Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  • Klop de boter en suiker luchtig met een mixer in een grote kom.
  • Voeg een voor een de eieren toe (voorkomt hierdoor schiften van het beslag).
  • Meng de vanille er door heen.
  • In een aparte kom zeef je de bloem, bakpoeder en het zout.
  • Met de mixer meng je op lage snelheid 1/3 van het bloemmengsel, 1/8 kopje koffie.
  • Daarna voeg je nog 1/3 van het bloemmengsel, de rest van de koffie, en de rest van het bloemmengsel en meng dit door het andere beslag heen.
  • Vul 12 cupcake caisses voor 2/3 met het beslag.
  • Bak de cupcakes in ongeveer 20 minuten totdat ze mooi gaar en bruin zijn.
  • Laat ze goed afkoelen op een rooster.

Voor het glazuur:

  • In een grote kom mix je de room samen de boter, roomkaas, vanille en koffie-extract.
  • Zodra het een mengsel is, voeg je de suikerbakkerspoeder toe.
  • Mixen totdat het glazuur licht en luchtig is.

 

 

Recept: sweetasacookie.com

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*