Lava cake

Lava cake

Print Friendly, PDF & Email

Het geheim van deze goddelijk lekkere cake is om het in te vriezen zoals voorgeschreven, en om de cake niet te lang te bakken. Zo zorg je ervoor dat het midden van de cake lekker zacht en smeuig blijft, een heerlijke chocolade lavacake dus! En een heel lekker dessert, samen met een bolletje roomijs, rood fruit en een beetje suikerbakkerspoeder.

Bereiding

  1. Vet een ronde springvorm van 20 cm doorsnede goed in met wat vloeibare boter en bedek deze met bakpapier.
  2. Smelt de chocolade en boter au bain-marie.
  3. Als het gesmolten is, haal je het van het vuur af en zet je de kom opzij.
  4. Klop de eieren, vanille-extract en zout samen tot een luchtig geheel.
  5. Voeg hieraan geleidelijk het chocolademengsel toe. Als dit goed gemengd is, meng je de bloem er in gedeelten doorheen.
  6. Giet het mengsel voorzichtig in de bakvorm met behulp van een pannenlikker.
  7. Dek het goed af met aluminiumfolie en zet het 1 hele nacht in de diepvriezer (minimaal 4 uur als je niet een hele nacht de tijd hebt).
  8. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4.
  9. Leg de bevroren cake ongeveer 40 minuten in de oven, en kijk dan of de zijkanten stevig zijn en het midden nog steeds zacht is (wiebelt een beetje) met slechts een gebakken krokante buitenste korst.

 

 

Ingrediënten

  • 250 gram pure chocolade, in stukjes (en van minimaal 70% cacao)
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram fijne suiker
  • 6 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout
  • 80 gram volkoren bloem

Verder nodig

  • Ronde springvorm van 20 cm doorsnede
  • Wat vloeibare boter om in te vetten
  • Bakpapier
  • Pannenlikker
  • Grote pan met kom erin (voor au bain marie smelten)
  • Mixer en beslagkom
  • Aluminiumfolie

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*